Tenis

VIDEO: Thiem uništio Tomića, Müller jedini od nositelja bez prolaza

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.05.2017.
VIDEO: Thiem uništio Tomića, Müller jedini od nositelja bez prolaza
Foto: EPA

Prvi dan u muškoj konkurenciji na Roland Garrosu donio je poraz samo za jednog nositelja, a od onih koji očekuju dugačak put u glavnom ždrijebu nastupio je Dominic Thiem i glatko slavio protiv Bernarda Tomića...

Ivo Karlović u drugom kolu Roland Garrosa igrat će protiv argentinskog zemljaša Horacija Zeballosa koji je prilično neugodan protivnik na ovoj podlozi. Zeballos je svladao Adriana Mannarina u tri seta, a Karlović nema najbolje uspomene iz dvoboja protiv njega iako je upisao dosad jedinu pobjedu. Na Australian Openu ove godine svladao ga je s 22:20 u petom setu.

"Bio je to nevjerojatan meč, vrlo težak i mogao je otići na bilo koju stranu. To su mečevi koji se pamte. Nadam se da neće biti tako dugačak, ali ako nas očekuje još jedan epski dvoboj, ja sam spreman", kaže Karlović.

Guillermo Garcia Lopez bio je koban za 26. nositelja Gillesa Müllera u četiri seta. Španjolac je imao problema s lijevom nogom i tražio je liječničku pomoć, no bez obzira na to upisao je pobjedu. Pogodio je 17 aseva i imao čak 21 break loptu od kojih je četiri realizirao. S druge strane Müller je imao 22 asa, ali i 13 dvostrukih servis pogrešaka te samo tri nerealizirane break lopte. Garcia Lopez ujedno je puno manje griješio te je na kraju zasluženo slavio. Ne može se reći i neočekivano.

Albert Ramos odigrao je dobar meč protiv Mariusa Copila i upisao prolaz u drugo kolo. Prvi set otišao je na stranu Copila, ali nakon toga Rumunj je išao iz pogreške u pogrešku, prvi servis nije mu bio na visokim postocima i Ramos je okrenuo meč i slavio. Copil je susret završio s gotovo dvostruko više neprisiljenih pogrešaka nego winnera (68:35).


Roland Garros: Marius Copil - Albert Ramos... by EurosportTurkiye

20-godišnji Francuz Benjamin Bonzi prošao je u drugo kolo nakon što je Daniil Medvedev predao meč u četvrtom setu zbog grčeva. "Ovog ću se dvoboja sjećati cijeli život, sve se odvija jako brzo, prije tri tjedna nisam mogao niti sanjati da ću biti u glavnom ždrijebu", rekao je mladi Francuz.

Medvedev je imao izgovor za neočekivano ispadanje. "Nisam bo spreman igrati meč na tri dobivena seta. Nakon Indian Wellsa dijagnosticirana mi je mononukleoza, osjećam se bolje, ali još uvijek nisam sto posto.".

Nikakvih problema nije imao Pablo Carreno Busta koji je u tri seta svladao Floriana Mayera. Španjolac je osvojio dvostruko više poena na reternu nego Mayer, nije potrošio previše energije i relativno svjež ući će u drugo kolo gdje ga očekuje teži posao protiv Tara Daniela koji se bolje snalazi na zemlji nego Mayer.

Grigor Dimitrov prvi put nakon 2013. godine prošao je prvo kolo u Roland Garrosu. Očekivan ishod, za protivnika je imao Stephanea Roberta koji mu nije stvorio probleme. "Zadnji put ovdje sam pobijedio prije nekoliko godina stoga sam sretan što sam uopće dobio priliku zaigrati na središnjem terenu. Stephanea znam već nekoliko godina, zajedno smo dosta puta trenirali i dobri smo prijatelji. Međutim ovdje sam bio usredotočen samo na pobjedu", rekao je Dimitrov.

Mladi Francuz Quentin Halys pao je na startu i to nakon što je vodio 2-0 u setovima. Prvi veliki preokret na ovogodišnjem Roland Garrosu kreirao je Marco Trungelliti, Argentinac koji je prošle godine iznenadio Marina Čilića. Halys je odservirao 16 aseva, ali i 17 dvostrukih servis pogrešaka te je imao čak 70 neprisiljenih pogrešaka.

Dominic Thiem pregazio je Bernarda Tomića za samo 80 minuta. Ništa neočekivano, Tomić je igrač koji je sposoban odigrati odlično, ali i sve češće potpuno se raspasti. Ovdje je uslijedio drugi scenarij.

"Ne želim ulaziti u dugačke razmjene s Dominicom, nisam igrač koji će vraćati 30 loptica i natrčavati se. On je igrač kojeg ne želite u prvom kolu, ždrijeb je bio jako loš, ubio me. Igrački on je za mene na ovoj podlozi razina previše, nakon Rafe definitivno je igrač u najboljoj formi na ovoj podlozi u 2017. Veliki je favorit za odlazak jako daleko", priznao je Tomić.

Iskusni Tommy Robredo izgubio je prvi set protiv Daniela Evansa, ali nakon toga sve je bilo u znaku Španjolca. Vrlo brzo uhvatio je pravi ritam i Evans se sve teže nosio s takvom igrom. Gotovo tri godine Britanac je izbjegavao zemlju, ove sezone odlučio se zaigrati, ali nije uspio i slaviti.

Velika bitka vodila se u francuskom dvoboju u kojem je Lucas Pouille u pet setova svladao veterana Juliena Benneteaua. Pouille je bio u teškoj situaciji, gubio je 2-1 u setovima i bio break u zaostatku, ali uspio je izvući meč i otići u drugo kolo.

"Jedino što znam je boriti se i bilo je pravo zadovoljstvo igrati pred vama. Vaše navijanje danas budi mi želju da se vratim i sljedeće godine. Neću ništa obećati, ali učinit ću sve da ponovno zaigram u Roland Garrosu", emotivno je poručio navijačima na tribinama Benneteau.

Roland Garros, tenisači, prvo kolo:
Horacio Zeballos (Argentina) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:5, 6:3, 6:4
Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) - Gilles Müller (Luksemburg, 26) 7:6(4), 6:7(2), 6:2, 6:2
Albert Ramos (Španjolska, 19) - Marius Copil (Rumunjska, Q) 6:7(7), 6:1, 6:4, 6:2
Benjamin Bonzi (Francuska, WC) - Daniil Medvedev (Rusija) 5:7, 6:4, 6:1, 3:1 predaja Medvedeva
Taro Daniel (Japan, Q) - Jerzy Janowicz (Poljska) 6:4, 6:4, 6:4
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 20) - Florian Mayer (Njemačka) 6:4, 6:2, 6:2
Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) - Stephane Robert (Francuska) 6:2, 6:3, 6:4
Mihail Kukuškin (Kazahstan) - Tennys Sandgren (SAD, WC) 6:2, 6:1, 6:4
Marco Trungelliti (Argentina, Q) - Quentin Halys (Francuska, WC) 3:6, 6:7(4), 7:6(2), 6:4, 6:4
Dominic Thiem (Austrija, 6) - Bernard Tomić (Australija) 6:4, 6:0, 6:2
Tommy Robredo (Španjolska) - Daniel Evans (Velika Britanija) 5:7, 6:4, 6:3, 6:1
Lucas Pouille (Francuska, 16) - Julien Benneteau (Francuska, WC) 7:6(6), 3:6, 4:6, 6:3, 6:4
Thomaz Bellucci (Brazil) - Dušan Lajović (Srbija) 4:6, 7:5, 6:4, 6:4
Robin Haase (Nizozemska) - Alex De Minaur (Australija, WC) 6:2, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 09:39
    Očekujem takodjer dugačak put u glavnom ždrijebu za Thiema i mladog Zvereva :))
    Obrisan korisnik