Tenis

Čilić: "S Gulbisom se nikad ne zna, jako je talentiran i opasan"

Branimir Korać • nedjelja, 28.05.2017.
Čilić: "S Gulbisom se nikad ne zna, jako je talentiran i opasan"
Foto: EPA

Marin Čilić u ponedjeljak otvara nastup na Roland Garrosu, igrat će treći meč dana, a protivnik će mu biti Latvijac Ernests Gulbis...

Pred Marinom Čilićem je prvi meč na ovogodišnjem Roland Garrosu, kao favorit ulazi u dvoboj protiv Ernestsa Gulbisa, ali oprezno pristupa prvom protivniku. Gulbis je, kao što i Čilić kaže, dosta nepredvidljiv igrač koji može stvorit probleme.

"Svi znamo Gulbisa koji je vrlo nepredvidljiv, u zadnjih osam-devet mjeseci nije igrao previše i odradio je samo nekoliko turnira. S njim se nikad ne zna, igrač je koji je jako talentiran i vrlo opasan. Osjećam se dosta dobro i nadam se da ću to pokazati i u meču te krenuti odmah od početka turnira s dobrom igrom."

Dosadašnji dio sezone na zemljanoj podlozi Čilić je odigrao dosta dobro, upisao je nekoliko velikih pobjeda i u dobrom raspoloženju dolazi u Pariz.

"Ovo mi je najbolja zemljana sezona do sada u karijeri. Napravili smo dobar posao u pripremama za zemlju, igrao sam jako dobro i u Monte Carlu i u Rimu, osvojio sam turnir u Istanbulu tako da mi je to dalo dosta samopouzdanja. Odigrao sam dovoljan broj mečeva te se nadam da ću napraviti dobar rezultat."

Kao glavnog favorita za titulu vidi Rafaela Nadala koji kreće u pohod na novu titulu pobjednika Roland Garrosa.

"Ove sezone dosta igrača oscilira, počevši od Murrayja, Đokovića, Wawrinke, ozlijeđeni su bili Nishikori i Raonić te vjerujem da imam priliku za napraviti sjajan rezultat. Nadal je u fantastičnoj formi i ove sezone ponovno je pokazao koliko je veliki borac i igrač te njega vidim kao favorita broj jedan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg29.05.2017. u 10:19
    Gulbis je vec par puta napravio dobar rezultat na RGu tako da je dobro biti od prve lopte fukusiran i agresivan. Marin ima dobar zdrijeb i dobru priliku za drugi tjedan. Istina je da se i kod njega nikad ne zna al bar je zanimljivo navijati ;-).
    interreg
  • Obrisan korisnik28.05.2017. u 22:52
    S Cilicem se takpdjer nikad ne zna, ali mislim da sutra prolazi u drugo kolo :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2017. u 22:46
    Bolje reci koliko sam ja sam nepredvidljiv,i da se nikad ne zna kako cu odigrat,jer jedan dan osvojis turnir drugi dan izgubis od 156 igraca svijeta,tako da bi to bila primjerenija izjava.
    Obrisan korisnik