Tenis

Donna Vekić bez prolaza u drugo kolo Roland Garrosa, Kineskinja slavila u dva seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.05.2017.
Donna Vekić bez prolaza u drugo kolo Roland Garrosa, Kineskinja slavila u dva seta
Foto: EPA

Donna Vekić zaustavljena je već na startu Roland Garrosa. Prva protivnica bila joj je Kineskinja Shuai Zhang koja ju je svladala u dosta izjednačenom dvoboju 7:5, 6:4...

32. nositeljica Roland Garrosa Shuai Zhang bila je uspješnija od Donne Vekić u susretu prvog kola. Vekić je imala prilike i u prvom i u drugom setu, u oba je imala prednost, ali nije ju i zadržala.

Zhang inače nije imala previše uspjeha na ovom turniru, samo jednom uspjela je proći u drugo kolo i to prošle godine kada je na startu svladala Galinu Voskoboevu, ali u drugom kolu svladala ju je Samantha Stosur.

Ovdje je izvukla pobjedu protiv Donne Vekić koja je jednako tako mogla doći i do prvog i do drugog seta, međutim nestalo je koncentracije u ključnim trenucima.

U prvom setu Vekić je povela s 5:2 i imala set loptu za prednost u setovima, međutim tu je stala. Nakon toga Zhang osvaja pet gemova u nizu i uzima prvi set sa 7:5.

I u drugom setu Vekić je imala prednost, dva puta Zhang je bila u zaostatku od jednog breaka, ali oba puta uspjela se vratiti da bi kao i u prvom setu u pravo vrijeme ušla u seriju, nanizala četiri gema i zaključila dvoboj.

U završnici 7:5, 6:4 za Kineskinju koja je tako prekinula neugodnu seriju poraza. Od Charlestona i pobjede protiv Misaki Doi upisala je šest poraza u nizu, došla je u Pariz u lošoj formi, ali ipak je uspjela svladati hrvatsku igračicu.

Pokušat će prvi put izboriti nastup u trećem kolu na ovom turniru, a za to morat će svladati Aliaksandru Sasnovič iz Bjelorusije. S Bjeloruskinjom je igrala ove godine na Australian Openu i ispustila je samo tri gema.

Roland Garros, prvo kolo:
Shuai Zhang (Kina, 32) - Donna Vekić (Hrvatska) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2017. u 21:53
    Ma nista od nje,sklop mozga ne stima nema taj mentalitet za rad,i napredak.
    Obrisan korisnik
  • interreg29.05.2017. u 17:19
    Donna da je imalo mentalno stabilna dobila bi mec glatko u dva seta. Iako ima starog momka ne djeluje bas kao odrasla osoba i trebat ce bar jos koja godina da odraste. Mozda onda bude nesto i od tenisa, jer kako igra jos je i dobro plasirana.
    interreg