Tenis

Sjajna Petra Martić u dva seta svladala Katerinu Bondarenko za drugo kolo Roland Garrosa

Dario Dodić • utorak, 30.05.2017.
Sjajna Petra Martić u dva seta svladala Katerinu Bondarenko za drugo kolo Roland Garrosa
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić lagano se plasirala u drugo kolo Roland Garrosa. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija Hrvatica je bila sjajna i u prvom kolu glavnog ždrijeba, u dva seta je svladala Ukrajinku Bondarenko...

Samo sat i 12 minuta bilo je potrebno hrvatskoj tenisačici Petri Martić da se plasira u drugo kolo Roland Garrosa. Hrvatica je posve nadigrala Ukrajinku Katerinu Bondarenko u svim segmentima igre i lagano prošla u drugo kolo zemljanog Grand Slama.

Bio je ovo treći međusobni ogled dviju tenisačica i tek prva pobjeda Martić. Dvaput je dosad gubila s 2-1 u setovima, oba puta u SAD-u, 2014. u Maconu i 2015. u Stanfordu.

Danas je Ukrajinka bila bez šansi protiv raspoložene Hrvatice, koja je opravdala epitet favorita uoči meča. Mučila se Bondarenko na svakom servis-gemu u prvom setu, već u prvoj igri Martić joj oduzima servis, isto ponavlja i u petoj igri. Nije ni Hrvatica, inače 290. tenisačica svijeta, bila bez problema na vlastitom servisu, ali Bondarenko nije uspjela doći do breaka. Mogla je Petra završiti set u sedmoj igri, imala je 5:1 i dvije break/set-lopte, no Ukrajinka ih uspijeva spasiti i odgoditi odluku za jedan gem, na svom servisu Martić dolazi do 6:2 i 1-0 u setovima.

Drugi je set donio izjednačeniju bitku, u kojoj je prva do prednosti došla 92. igračica svijeta. Bondarenko dolazi do breaka u četvrtoj igri, ali odmah nakon toga gubi svoj servis. Uslijedila su četiri gema u kojima nijedna tenisačica nije zadržala svoj servis. Dogurale su izjednačene do 5:5 kada Hrvatica dolazi do novog breaka, kojeg glatko bez izgubljenog poena potvrđuje na svojem servisu te s konačnih 6:2, 7:5 potvrđuje dobru formu iz kvalifikacija i prolazi u drugo kolo Roland Garrosa.

U drugom će kolu Hrvatica igrati protiv 13. igračice svijeta i 12. nositeljice turnira, Amerikanke Madison Keys, koja je s glatkih 2-0 u setovima svladala Australku Barty.

Roland Garros, žene, 1. kolo:
Petra Martić (HRV, Q) - Katerina Bondarenko (UKR) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.06.2017. u 00:53
    splash valjda nije cuo za igracicu Lucic-Baroni...
    narada108
  • interreg31.05.2017. u 09:04
    dragi moj splash, ja sam navijac i optimist i volim nase sportase, o kakvim ocekivanjima ti pises? Gledao sam mec i vidio tenisacicu koja definitivno ima igru za prvih sto, sta je tu nerealno? Pa nisam napisao da ce biti broj jedan. A 26 godina u danasnjem tenisu nije ama bas nikakava starost tako... [više na forumu]
    interreg
  • narada10830.05.2017. u 22:41
    bravo Petra, ali nije mi jasno kako clanak moze opisati 290. igracicu svjeta kao favoritkinju protiv 92. na WTA....Bilo kako bilo, ako je zdrava Petra moze jos do krja godina opet barem u Top 100. Eto ako sam dobro racunao, vec sada bi trebala skociti na otpr. 230. mjesto.
    narada108
  • Obrisan korisnik30.05.2017. u 17:58
    Daj ne sanjaj covjece, ti stalno nesto ocekujes od nekoga imas cudnani nerealna ocekivanja, pa nije nova mlada i perspektivna tenisačica koja dolazi, ima vec 26 godina ako se do sad nije izgradila i probila u zenskom tenisu, onda niti nece bogami ni s 30 godina tako da spusti malo loptu na zemlju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg30.05.2017. u 14:56
    Od svih nasih tenisacica Petru mi je najljepse gledati. Ima dobar servis i raznovrsne udarce ali i takticki je po meni najpotkovanija. Ali to nije ni tesko kad ostale nase igraju tenis-lutriju ;-). Ako je zaobidju ozlijede i malo se napuni samopouzdanjem mogla bi ona brzo u prvih sto a mozda su... [više na forumu]
    interreg