Košarka

Valenciji minimalna pobjeda kod Baskonije u prvom polufinalnom susretu

Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2017.
Valenciji minimalna pobjeda kod Baskonije u prvom polufinalnom susretu
Foto: Mišo Gulić

Košarkaši Valencije došli su do pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici španjolskog prvenstva. Slavili su na gostovanju kod Baskonije s minimalnih 83:82, iako su domaćini u posljednjem napadu tražili prekršaj, no suci se nisu oglasili...

Ako je prva polufinalna utakmica španjolskog prvenstva nagovještaj onog što ćemo gledati u narednim dvobojima, čeka nas sjajno doigravanje za prvaka. Valencia je upisala vrijednu pobjedu na gostovanju kod Baskonije 83:82 i napravila veliki korak prema prolasku u finale.

Utakmica je bila otvorena do samog kraja, iako se možda nije tako činilo krajem prvog poluvremena. Nakon izjednačene prve četvrtine domaćin radi seriju 11:2 i na poluvrijeme odlazi s osam koševa prednosti (41:33).

Valencia uzvraća na isti način u drugom poluvremenu i dolazi do minimalnog vodstva. U samoj završnici susreta gosti su bolje reagirali i u konačnici došli do pobjede. Fernando San Emeterio donio je Valenciji poen prednosti minutu i pol prije kraja, na njega se nadovezao i Joan Sastre koji je zabio za 83:80.

Ricky Ledo je smanjio na minimalan zaostatak, a nakon što gosti nisu bili precizni Baskonia je dobila priliku za pobjedu. Nezadovoljni domaćini su u posljednjoj akciji tražili prekršaj nad Ledom, suci se nisu oglasili, vrijeme je isteklo i Valencia je mogla slaviti prvu polufinalnu pobjedu.

Najučinkovitiji je kod gostiju bio Fernando San Emeterio s 24 poena (6/7 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i sedam skokova, Bojan Dubljević je dodao 15 koševa (6/12 za dva, 1/3 za tricu).

Najbolji je kod Baskonije bio Shane Larkin sa 17 poena (2/3 za dva, 3/8 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i osam asistencija.

Iako su joj do finala preostale dvije pobjede, Valencia je pokazala kako treba prenijeti dobru formu iz regularnog dijela u doigravanje za naslov prvaka. Hoće li u sljedećim utakmicama nastaviti gdje su stali, saznat ćemo u sljedećim danima.

ACB liga, polufinale:
Baskonia - Valencia 82:83 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!