Košarka

Lietkabelis svladao Žalgiris i poravnao finalnu seriju

Petar Jenjić • srijeda, 31.05.2017.
Lietkabelis svladao Žalgiris i poravnao finalnu seriju
Foto: EPA

Košarkaši Lietkabelisa pobijedili su na domaćem parketu Žalgiris 86:83 i izjednačili rezultat u finalnoj seriji na 1-1. Odlično odigranom završnicom pokazali su kako se može igrati protiv branitelja naslova...

Pisali smo i nakon prve utakmice kako je Lietkabelis jedina momčad koja trenutno može ugroziti Žalgiris i poremetiti mu planove. Na domaćem je parketu odlično odigranom završnicom došao do pobjede 86:83 i izjednačio rezultat u seriji na 1-1. Bila je ovo njegova treća ovosezonska pobjeda protiv branitelja naslova.

Podsjetimo, finalna serija se igra na četiri pobjede i iako je još daleko kraj, Lietkabelis je pokazao kako se itekako može igrati protiv najdominantnije momčadi lige.

Iako nisu vodili dvoznamenkastom razlikom, Žalgiris je kontrolirao rezultat tijekom većeg dijela susreta. Lietkabelis je polovicom druge četvrtine došao do poena zaostatka (30:29), a u 25. minuti i do prvog izjednačenja još od samog početka utakmice (49:49) tricom Darjuša Lavrinoviča.

Ipak, domaćin odlično odigranom završnicom dolazi do preokreta. Minutu i pol prije kraja Lorenzo Williams ubacuje tricu za prvo vodstvo svoje momčadi na utakmici (76:73). Gosti poravnavaju preko Edgarasa Ulanovasa, ali isti igrač kao i u prethodnom napadu ubacuje tricu za novu prednost domaćina. Do kraja su se momčadi izmjenjivale na liniji za slobodna bacanja, Lietkabelis je bio miran i uspio je sačuvati prednost.

Do pobjede ih je predvodio Ben Magden s 18 poena (2/4 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 8/9), dok je Mindaugas Lukauskis dodao 16 koševa (4/5 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 5/5).

Najbolji je kod Žalgirisa bio Paulius Jankunas s 24 poena (7/9 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 4/6) i sedam skokova.

Pitanje je hoće li na krilima današnje pobjede Lietkabelis moći dodatno zakomplicirati finale. Zasigurno im neće biti lako jer se serija vraća u Kaunas, Žalgiris je na domaćem parketu gotovo nepobjediv, ali i veća su se iznenađenja znala događati. Utakmica je na rasporedu 3. lipnja.

LKL, finale:
Lietkabelis - Žalgiris 86:83 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!