Tenis

Marin Čilić pomeo Rusa i odjurio u treće kolo Roland Garrosa

Branimir Korać • četvrtak, 01.06.2017.
Marin Čilić pomeo Rusa i odjurio u treće kolo Roland Garrosa
Foto: FaH

129. igrač svijeta Rus Konstantin Kravčuk nije imao nikakve šanse protiv Marina Čilića u drugom kolu Roland Garrosa. Za tek nešto iznad sat i pol Čilić ga je pomeo sa 6:3, 6:2, 6:2...

Ždrijeb se nasmiješio Marinu Čiliću i prvi hrvatski reket bez velikog utroška energije dohvatio je treće kolo Roland Garrosa. U prvom kolu lakoćom je izašao na kraj s Ernestsom Gulbisom, a u drugom s Konstantinom Kravčukom.

Rus je u prvom kolu iznenadio Federica Delbonisa što je bila dobra vijest za Marina. Delbonis je na ovoj podlozi daleko neugodniji protivnik od Kravčuka i Marin takvu priliku nije propustio.

Cijelim tijekom meča bila je očita razlika u kvaliteti, Čilić je rutinski odrađivao posao ostavljajući Kravčuka nemoćnim i bez šanse. U cijelom meču Rus je imao samo jednu break loptu koju niti nije iskoristio.

Dok je Čilić u prvom setu bio vrlo uvjerljiv na svom servisu, Kravčuk je bez problema uzeo samo svoj prvi servis gem. Nakon toga Čilić je napravio break, imao do kraja seta još četiri break lopte, no nije ih iskoristio.

U drugi set Marin je ušao s 4:0 te rutinski uzeo set sa 6:2 da bi istim rezultatom uzeo i treći te se ekspresno plasirao u treće kolo.

Sat i 40 minuta trajala je borba na terenu broj jedan, u dobrom broju mečeva na zemljanoj podlozi toliko traju mečevi koji završe u dva seta. Čilić je za to vrijeme uzeo tri.

Treće kolo donijet će mu prvi ozbiljniji ispit, igrat će protiv Davida Ferrera ili Feliciana Lopeza. Dobra vijest za Marina je da su obojica ove sezone daleko od prave forme.

Roland Garros, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 7) - Konstantin Kravčuk (Rusija) 6:3, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng01.06.2017. u 14:12
    Ide Čile do polufinala.
    vlacng
  • Obrisan korisnik01.06.2017. u 13:24
    Rutinski u trece kolo; sve cestitke :))
    Obrisan korisnik