Tenis

Poraz Ane Konjuh bez ispaljenog metka, Linette slavila u dva seta

Petar Jenjić • četvrtak, 01.06.2017.
Poraz Ane Konjuh bez ispaljenog metka, Linette slavila u dva seta
Foto: FaH

Ana Konjuh nije uspjela proći u treće kolo Roland Garrosa, bolja je od nje bila Poljakinja Magda Linette sa 6:0, 7:5. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Linette...

Iako je nastup iz prvog kola izgledao obećavajuće, Ana Konjuh i dalje nastavlja s igrama toplo-hladno. U drugom je kolu protiv poljske predstavnice Magde Linette gotovo pa glatko upisala poraz u dva seta.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Linette koja je u drugom setu današnjeg meča dva puta nadoknadila break zaostatka i u konačnici došla do pobjede 6:0, 7:5.

Vrlo slabo, bez ispaljenog metka, odigrala je hrvatska tenisačica prvi set u kojem je osvojila tek deset poena. Linette joj je tri puta oduzela servis i glatko zaključila set bez izgubljenog gema.

Uz dvije pogreške njene protivnice Konjuh je došla do breaka odmah na početku drugog seta, međutim, kako ga je dobila, tako ga je ubrzo i izgubila. Ipak, činilo se da bi mogla do izjednačenja kada je napravila break za 5:4, no tu je potpuno stala, izgubila tri gema zaredom i u konačnici ispala s turnira.

Linette će u sljedećem kolu igrati protiv bolje iz dvoboja Eline Svitoline i Cvetane Pironkove.

Roland Garros, drugo kolo:
Magda Linette - Ana Konjuh 6:0, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg01.06.2017. u 13:00
    Na moju zalost gledao sam mec i malo je reci da je odigrala lose: to je bilo katastrofalno. U statistikama se to dobro vidi. Npr. u prvom setu je napravila 18 neprisiljenih gresaka u 6 gemova! U drugom setu malo manje lose ali samo zato sto je skoro nemoguce odigrati dva seta toliko lose. Stvarno... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik01.06.2017. u 12:46
    Srecom imamo jos Cilica; evo ga dobio dva seta i brejk u trecem; mora proci u trece kolo ;))
    Obrisan korisnik