Rukomet

Zaprešić po prvi put domaćin EBT turnira 

Sportnet • četvrtak, 01.06.2017.
Zaprešić po prvi put domaćin EBT turnira

Prvi turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku, Zaprešić Open, igrat će se ovog vikenda, od petka 2. lipnja do nedjelje, 4. lipnja. Na pješčanim terenima pokraj jezera Zajarki u Zaprešiću, očekuje nas nadmetanje između dvanaest ekipa u muškoj te osam ekipa u ženskoj kategoriji.

Turnir u petak otvaraju natjecateljice, juniorska reprezentacija Hrvatske protiv Detono Zagreba s početkom u 18:45 sati. Prva utakmica u muškoj konkurenciji na rasporedu je u 19:20 sati između hrvatske juniorske reprezentacije i Chemo profila Zagreb.

Polufinalne utakmice igraju se u nedjelju od 15:30 sati u ženskoj, odnosno od 16:40 u muškoj kategoriji. Utakmice za treće mjesto na rasporedu su u 17:50 sati za natjecateljice te u 18:25 sati za natjecatelje. Borba za zlatne medalje u ženskoj konkurenciji započinje u 19 sati, dok je u muškoj konkurenciji sat vremena poslije, točnije u 20 sati.

Favoriti za osvajanje turnira su Detono Zagreb u muškoj te BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji. Igrač Detono Zagreba, Valentino Valentaković podijelio je s nama svoja očekivanja: „Ekipa je u vrhunskoj formi, pogotovo nakon što smo osvojili EBT Masters. Na EBT-u smo imali oscilacije tijekom turnira, ali u polufinalu i finalu smo pokazali kvalitetu. Atmosfera u momčadi je super i očekujem obranu naslova prvaka Hrvatske.“

Igračica BHC Dubrava Kristina Smiljanić jedva čeka da započne turnir: „Cilj nam je osvojiti tri turnira u Zaprešiću, Ivaniću i Zagrebu i na taj način doći do lakšeg ždrijeba na finalnom turniru u Varaždinu. Ujedno, taj finalni turnir nam je najvažniji i nadam se da ćemo se tada uspjeti sve okupiti i obraniti naslov“.

Na turniru će prijateljsku utakmicu odigrati seniorske reprezentacije Hrvatske što je odlična uvertira za Europsko prvenstvo koje se uskoro održava na Jarunu. Ujedno, gledatelji će moći vidjeti u kakvoj su formi najbolji hrvatski pjeskaši i pjeskašice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!