Košarka

Cedevita obranila naslov prvaka, Cibona skupo platila loš ulazak u drugo poluvrijeme

Branimir Korać • četvrtak, 01.06.2017.
Cedevita obranila naslov prvaka, Cibona skupo platila loš ulazak u drugo poluvrijeme
Foto: FaH

Peta i odlučujuća utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske otišla je na stranu Cedevite koja je svladala Cibonu u punom Domu Dražena Petrovića sa 78:75. Presudilo je loše otvaranje drugog poluvremena od strane domaćina, Cedevita je tu stvorila visoku prednost, u završnici je Cibona zaprijetila, ali nije iskoristila malu priliku koja se pružila i Cedevita je obranila naslov prvaka...

Cedevita je četvrtu godinu zaredom osvojila naslov prvaka Hrvatske. Ovaj put imala je najteži posao, Cibona joj je stvorila puno problema, međutim na kraju je Mršićeva momčad ipak stigla do pobjede.

Ključnu prednost Cedevita je stvorila na početku drugog dijela kada je predvođena probuđenim Ryanom Boatrightom pobjegla na dvoznamenkastu razliku. U završnici Mršić je povukao udarnu petorku na klupu, Cibona je to iskoristila i vratila se u utakmicu i dobila priliku za potpuno kompliciranje dvoboja, ali promašila je dva zicera za potpuni priključak i Cedevita je dovršila posao.

Rasplet u konačnici očekivan. Unatoč svim problemima s ozljedama, Cedevita je i dalje snažnija od Cibone koja je također znatno slabila u odnosu na početak sezone. Međutim Cibosi na krilima navijača pokazali su veliku požrtvovnost i u ovoj seriji bili su težak i dobar protivnik.

Budućnost kluba je neizvjesna, upitno je s kakvom momčadi će Cibona krenuti u novu sezonu, ali sve je to još daleka budućnost.

Velika pobjeda je odlično popunjena dvorana Dražena Petrovića, tražila se ulaznica više i prava je šteta da se to veliko zanimanje za košarku nije prepoznalo na nekim drugim mjestima čime bi još veći broj ljudi dobio mogućnost uživati u ovoj utakmici.

Prvo poluvrijeme ponudilo je ravnopravnu borbu, bilo je dosta nervoze u napadima s obje strane, nije se tako lako dolazilo do poena i na odmoru je na semaforu stajalo 30:30.

Međutim drugi dio bio je posve drugačiji. Cibona je očajno krenula u drugo poluvrijeme, Boatright je uzeo stvari u svoje ruke i Cedevita je brzo pobjegla na dvoznamenkastu razliku.

Bilo je i plus 17 za Cedevitu, ali u završnici dvoboja vratila se neizvjesnost. Naime Mršić je povukao na klupu one najbolje i poslao mlađe igrače na parket, Cibona se uspjela približiti i smanjiti na 74:71.

30 sekundi prije kraja Boatright ulazi u probleme, gubi loptu, ali Joksimović promašuje dva zicera za minus jedan i Cedevita s linije slobodnih bacanja privodi utakmicu kraju.

Boatright je susret završio s 22 poena i pet osvojenih lopti, a Miro Bilan dodao je 12 poena. Kod poraženih Luka Žorić ubacio je 17 poena uz šest skokova dok su po 13 poena dodali Scott Reynolds i Željko Šakić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!