Košarka

Oldenburg u gostima iznenadio Ulm i izborio finale protiv Bamberga

Petar Jenjić • četvrtak, 01.06.2017.
Oldenburg u gostima iznenadio Ulm i izborio finale protiv Bamberga
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Oldenburga zaključili su odlično odigranu seriju još jednom pobjedom i kao nagradu dobili prolazak u finale. Pobijedili su favorizirani Ulm rezultatom 78:75 i s ukupnih 3-2 prošli dalje...

Kada bismo uspoređivali nastupe u regularnom dijelu sezone veliku bi prednost uoči početka serije dali Ulmu. Ipak, doigravanje se još jednom pokazalo kao posebno natjecanje, s posebnim motivom i kako favoriti ne moraju nužno proći dalje.

Oldenburg je izvukao asa iz rukava zvanog Ricky Paulding i odličnom predstavom na gostovanju izborio nastup u finalu i dvoboj s Bambergom. Slavio je rezultatom 78:75 i s ukupnih 3-2 prošao dalje.

Kako dođe prednost, tako i ode, u to su se itekako mogli uvjeriti gosti u današnjoj utakmici. Tri su četvrtine kontrolirali rezultat, dugo vodili i dvoznamenkastom razlikom, ali nekoliko krivih odluka i raspoloženi Raymar Morgan vratili su Ulm na tri koša minusa (66:63) šest minuta prije kraja.

Iako su došli i do poena zaostatka, više od toga nije išlo. 30 sekundi prije kraja imali su napad za izjednačenje ili produžetak (76:74), ali je Per Gunther pogrešno dodao. Prekršaj je napravljen na Rickyju Pauldingu koji je bio miran s linije slobodnih bacanja i potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Paulding je zaključio susret s 27 poena (3/4 za dva, 5/6 za tricu, slobodna bacanja 6/8) i šest asistencija, Frantz Massenat je dodao 15 koševa (3/4 za dva, 3/4 za tricu).

Najbolji je kod gostiju bio Raymar Morgan sa 17 koševa (7/10 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 3/4).

Momčad Mladena Drijenčića pokazala je kako može igrati i s jačim momčadima, a što može u finalnoj seriji saznat ćemo u danima koji slijede.

BBL, polufinale:
Ulm - Oldenburg 75:78 (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!