Košarka

Venezia do tijesne pobjede i izjednačenja u seriji, Perić dvoznamenkast

Petar Jenjić • četvrtak, 01.06.2017.
Venezia do tijesne pobjede i izjednačenja u seriji, Perić dvoznamenkast
Foto: Davor Sajko

Venezia je uspjela uzvratiti Avellinu za poraz u prvoj utakmici i pobijediti ih na vlastitom terenu 75:73. Time je izjednačila rezultat u polufinalnoj seriji na 2-2...

Odlična polufinalna serija između Avellina i Venezije dobiva na dodatnoj dramatičnosti jer je momčad Hrvoja Perića vratila break zaostatka i slavila u gostima 75:73.

Gosti su vodili većim dijelom susreta, u nekoliko navrata i dvoznamenkastom razlikom, no Avellino je vrlo dobrom igrom u nastavku uspio odvući utakmicu u neizvjesnu završnicu. Ipak, do slavlja nije uspio doći, a pobjednički je koš za goste ubacio Ariel Filloy 20 sekundi prije kraja.

Kao što je to bio slučaj i u većem dijelu prvog poluvremena prošle utakmice, Venezia je kontrolirala rezultat. Nervozni domaćini nisu uspjeli prenijeti dobru formu iz prošle utakmice, nakon solidne prve dionice u drugoj su ubacili tek 13 koševa što su gosti iskoristili za deset poena viška na poluvremenu (40:30).

Serijom 10:3 domaćin je otvorio nastavak susreta i potpuno se približio Veneziji koja je još neko vrijeme odolijevala napadima Avellina. Adonis Thomas u 33. minuti je donio domaćinu prvu prednost još od prve četvrtine (59:58), međutim, Venezia vrlo brzo vraća rezultat na svoju stranu.

Minutu prije kraja Avellino je preko Maartyja Leunena smanjio na dva poena zaostatka (73:71). Nakon što Perić nije bio precizan u sljedećem napadu gostiju, Kirilo Fesenko je izjednačio rezultat. Ipak, pobjedu gostima polaganjem je donio Ariel Filloy, pokušao je Avellino tricom do pobjede, ali je Joe Ragland bio prekratak.

Goste je do pobjede predvodio Michael Bramos s 15 poena (1/1 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 1/1). Hrvoje Perić zaključio je susret s deset koševa (4/9 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 2/4) i šest skokova za 22 minute na terenu.

Joe Ragland bio je najbolji kod Avellina sa 17 poena (4/7 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 9/9) i pet asistencija.

Lega A, polufinale:
Avellino - Venezia 73:75 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!