Ostali sportovi

Andrej Gaćina porazom od Rumunja završio s nastupom u Düsseldorfu

Sportnet • četvrtak, 01.06.2017.
Andrej Gaćina porazom od Rumunja završio s nastupom u Düsseldorfu
Foto: EPA

Posljednji hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu završio je s nastupom. Naš najbolji stolnotenisač Andrej Gaćina poražen je od Rumunja Hunora Szocsa...

Andrej Gaćina (38. na svijetu) završio je s natjecanjem na Svjetskom prvenstvu u Düsseldorfu, u 2. kolu bolji je bio Rumunj Szocs (82.) sa 4:3 (7, -9, 6, -9, 7, -6, 9).

Cijeli meč naš prvi reket je zaostajao za Rumunjem. Činilo se kako doći do preokreta u četvrtom setu kada se spasio nakon što je gubio 7:3 i 9:6, pa slavio sa 11:9 uz uzvik oduševljenja. Ali, Szocs se brzo oporavio, uzeo peti set, da bi Gaćina izjednačio na 3-3.

Potom je slijedila drama sedmog seta, naš stolnotenisač loše je otvorio, gubio 3:1 i 4:2, da bi ubrzo proekrenuo na 6:5 nakon čega je suparnik tražio minutu odmora. Nije mu previše pomogla, Hrvat je uz pomoć mrežice povisio na 7:5, a potom i na 8:5. Ipak, Szocs se nije dao, stigao je na poen zaostatka (8:7) nakon čega je Gaćina uzeo minutu odmora. Ni njemu nije bila od pomoći, Rumunj je izjednačio da bi Gaćina odličnim backhendom poveo sa 9:8. Nažalost, ispostavilo se da je to bilo sve od našeg reprezentativca. Kod meč lopte za Rumunja Gaćina je servirao, ali loptica je izletjela sa stola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!