Košarka

Olympiakos preokretom na korak do obrane naslova

Petar Jenjić • nedjelja, 04.06.2017.
Olympiakos preokretom na korak do obrane naslova
Foto: EPA

Olympiakos je preokretom u posljednjih pet minuta došao do pobjede protiv Panathinaikosa, slavljem 64:62 stigao je na korak do obrane naslova prvaka Grčke...

Panathinaikos je bio blizu, vrlo blizu nove pobjede i preokreta u finalnoj seriji. Zeleni su imali sve u svojim rukama, u utakmici na mali broj poena, ali je slabo odigranu završnicu iskoristio Olympiakos i došao do pobjede.

Momčad iz Pireja je na krilima Nikole Milutinova slavila rezultatom 64:62 i u četvrtak će imati priliku obraniti titulu najbolje grčke momčadi.

Nijedna se ekipa tijekom većeg dijela susreta nije uspjela odvojiti, sve do posljednje četvrtine, kada gosti dolaze do deset koševa prednosti (58:48) pet i pol minuta prije kraja. S obzirom na razvoj utakmice, očekivalo se da će Panathinaikos imati momentum na svojoj strani i mirno privesti utakmicu prema kraju.

Ipak, počeli su raditi grešku za greškom, Olympiakos je pojačao obranu na Mikeu Jamesu, koji je radio najviše problema domaćinu, da bi tricom Milutinova došli na samo koš zaostatka (62:61). Izolacijski napadi Panathinaikosa nisu vodili nigdje, a srpski je centar s linije slobodnih bacanja doveo svoju momčad u vodstvo, da bi konačan rezultat postavio Georgios Printezis. Pokušali su gosti i do pobjede, ali James nije bio precizan u posljednjem napadu.

Nikola Milutinov je zaključio susret s 14 poena (5/7 za dva, slobodna bacanja 4/6), dok je Georgios Printezis dodao deset koševa (3/9 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 1/4) i sedam skokova.

Goste je predvodio Mike James sa 16 koševa (1/6 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 5/5).

Grčka liga, finale:
Olympiakos - Panathinaikos 64:62 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!