Košarka

Himki u odlučujućoj petoj utakmici prekinuo prokletstvo gostiju i osigurao finale protiv CSKA

Dario Dodić • nedjelja, 04.06.2017.
Himki u odlučujućoj petoj utakmici prekinuo prokletstvo gostiju i osigurao finale protiv CSKA

Košarkaši Himkija u odlučujućoj su petoj utakmici polufinala doigravanja VTB lige slavili u gostima kod Zenita i s konačnih 3-2 u seriji osigurali plasman u finale i dvoboj s CSKA...

Tek u petoj utakmici polufinalne serije doigravanja VTB lige između Zenita i Himkija gostujuća je momčad uspjela upisati pobjedu. U pravo vrijeme za Himki, jer povijest im nije bila naklonjena za gostovanje u Sankt Peterburgu, ali igrači Duška Ivanovića prekinuli su prokletstvo gostiju u ovom ogledu i došli do pobjede 90:84, samim time i prolaska u finale. S obzirom da je Zenit pobijedio u prve dvije utakmice igrane u Sankt Peterburgu, Himki je seriju okrenuo s 2-0 na 2-3.

Bila je to izjednačena utakmica od početka do kraja, u kojoj su domaćini zadnje vodstvo imali krajem prve četvrtine. Nakon toga Himki preuzima konce igre, uspijeva sredinom druge četvrtine otići i na prednost od devet koševa, ali ne i više od toga, na odmor se otišlo s +4 za goste, 39:35.

Igralo se koš na koš i u trećoj četvrtini, a tri minute prije kraja utakmice Zenit se vraća u egal, bilo je 73:73. U posljednje dvije minute momčadi su ušle izjednačene (78:78) nakon što je za domaćine sva tri slobodna bacanja realizirao Toolson, ali na krilima Hummela gosti rade seriju 6:0 i sigurno privode utakmicu kraju. U finalu će Himki igrati protiv moćnog CSKA, koji je svoju polufinalnu seriju protiv Lokomotiv Kubana riješio u tri utakmice.

Najbolji kod Himkija bio je Aleksej Šved s 28 koševa u 28 minuta provedenih na parketu, dodao je i četiri skoka i šest asistencija. E.J. Rowland je dodao 19 koševa, a Robbie Hummel 14 uz osam skokova.

Zenit je s 15 poena, šest skokova i pet asistencija predvodio Kyle Landry, koš manje dodao je Sergej Karašev uz pet asistencija. Na 13 se poena i sedam koševa zaustavio Timma, 12 je koševa postigao Toolson.

Prva utakmica finala igra se u četvrtak, 8. lipnja, domaćin je CSKA.

VTB liga, polufinale, 5. utakmica:
Zenit - Himki 84:90 (2-3)

FOTO: Ira Somova / VTB liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!