Tenis

Slab početak sezone na travi za Donnu Vekić, iznenadila je Loeb u Surbitonu

Dario Dodić • ponedjeljak, 05.06.2017.
Slab početak sezone na travi za Donnu Vekić, iznenadila je Loeb u Surbitonu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić upisala je neočekivani poraz na otvaranju sezone na travi, u prvom kolu ITF turnira u Surbitonu...

Donna Vekić nije dobro otvorila sezonu nastupa na travi, iznenađujuće je poražena već u prvom kolu ITF turnira u engleskom Surbitonu, bolja od nje je u tri seta bila Amerikanka Jamie Loeb. Iako je na papiru slovila za veliku favoritkinju protiv 148. tenisačice svijeta, druga nositeljica turnira to nije opravdala na travi Surbitona, već je u prvom kolu završila nastup u Engleskoj.

Istini za volju, mogao je meč otići u bilo kojem smjeru, imala je Donna i više nego dovoljno prilika doći do pobjede, ali nije ih koristila protiv Amerikanke.

Obje su se igračice mučile sa servisom na otvaranju prvog seta, u četiri uzastopne igre i Loeb i Vekić gubile su servis, nijedna igračica, logično, u tom periodu nije posebno profitirala. No, u završnici seta Vekić ponovno pada, u desetoj igri spasila je jednu break/set-loptu, ali u 12. igri bez osvojenog poena gubi servis, samim time i set.

Mučila se Vekić i u drugom setu, ali je ipak uspjela dvaput oduzeti servis Loeb, svoj je izgubila samo jednom, i pri vodstvu 5:3 doći do dvije break/set-lopte. Spašava obje Amerikanka, a zatim u desetoj igri vraća break, set odlazi u tie-break u kojem uz puno muke Donna dolazi do izjednačenja u setovima, iskoristivši četvrtu set-loptu.

Činilo se da se Hrvatica napokon trgnula u trećem setu, čvrsto je držala svoj servis i pri rezultatu 4:4 došla do 15:40 i dvije break-lopte. Nije ih iskoristila, a zatim u idućoj igri gubi svoj servis i na pladnju pruža meč Amerikanki. Mučila se Loeb pri servisu za set, spasila tri break-lopte, a zatim prvom meč-loptom došla do velikog iznenađenja i plasmana u drugo kolo.

Tamo je čeka 318. tenisačica svijeta, Britanka Katy Dunne, koja je na turnir došla s pozivnicom.

ITF Surbiton, 1. kolo:
Jamie Loeb (SAD) - Donna Vekić (HRV, 2) 7:5, 6:7(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!