Tenis

Marin Čilić neočekivano lagano do prvog četvrtfinala Roland Garrosa u karijeri

Dario Dodić • ponedjeljak, 05.06.2017.
Marin Čilić neočekivano lagano do prvog četvrtfinala Roland Garrosa u karijeri
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić neočekivano se lagano plasirao u prvo četvrtfinale Roland Garrosa u karijeri. Imao je 1-0 u setovima i dva breaka u drugom kad mu je Kevin Anderson zbog ozljede predao meč...

Samo 51 minuta trebala je najboljem hrvatskom reketu Marinu Čiliću do četvrtfinala Roland Garrosa, prvog u karijeri! Iako je uz nešto muke ušao u meč brzo je dvoboj protiv Kevina Andersona okrenuo na svoju stranu, uzeo prvi set, odlično otvorio drugi, kada mu je Južnoafrikanac predao zbog ozljede.

Bio je ovo sedmi dvoboj Čilića i Andersona, pet je puta dosad slavio Međugorac, samo jednom, 2013. u Rimu, južnoafrički tenisač, inače 56. igrač svijeta. Kako je meč započeo činilo se da će Čilić imati puno problema s Andersonom i da bi mogao prvi put izgubiti set na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Odmah u prvoj igri Anderson dolazi do dvije break-lopte, koristi prvu, a zatim potvrđuje break uvjerljivim nastupom na vlastitom servisu. Bilo je to praktički sve što je Južnoafrikanac pokazao u današnjem meču. Marin uzima pet uzastopnih igara i s laganih 6:3 uzima prvi set.

Nastavio je s odličnim potezima Hrvat i u drugom setu, u prvoj i trećoj igri dolazi do breaka, nakon čega je Anderson zatražio liječničku pomoć zbog bolova u bedrenom mišiću. U dogovoru s liječnikom odlučio je predati meč kako ne bi pogoršao ozljedu, nakon samo 51 minute Čilić prvi put u karijeri prolazi u četvrtfinale zemljanog Grand Slama.

Marin će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Stanislasom Wawrinkom. Švicarac je s glatkih 3-0 u setovima svladao Gaela Monfilsa.

Roland Garros, muški, osmina finala:
Marin Čilić (HRV, 7) - Kevin Anderson (JAR) 6:3, 3:0 - predaja Anderson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu05.06.2017. u 18:13
    Nekako me ovo podsjeca na proslogodisnji Wimbledon. Vrlo dobra igra do cetvrtfinala i prije toga mu je Nishikori predao mec u drugom setu. Nadam se manje sokantnom zavrsetku :)! Sretno Marine!
    vjesu
  • Obrisan korisnik05.06.2017. u 18:07
    Sve cestitke Marine na prvom četvrtfinalu Roland Garrosa! E sada te ceka tezak suparnik Wawrinka, koji je u dobroj formi i glatko svladao Monfilsa ;))
    Obrisan korisnik