Tenis

VIDEO: Sjajna Halep pregazila Suarez Navarro, Garcia slavila u francuskom dvoboju

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.06.2017.
VIDEO: Sjajna Halep pregazila Suarez Navarro, Garcia slavila u francuskom dvoboju
Foto: EPA

Poznate su sve sudionice četvrtfinala Roland Garrosa, a tamo je najuvjerljivije došla Simona Halep koja je u četvrtom kolu uništila Carlu Suarez Navarro...

Gledajući dosadašnji dio turnira, Simona Halep apsolutni je favorit za osvajanje Roland Garrosa. Rumunjka igra sjajno, iz meča u meč izgleda sve impresivnije i ako ovako nastavi, teško će ju itko zaustaviti. U četvrtom kolu pregazila je i ponizila Carlu Suarez Navarro koja je jedva uhvatila dva gema.

Halep se sjajno branila i Suarez Navarro vrlo teško dolazila je do poena. Imala je tek pet winnera, bila je daleko iza osnovne linije i Rumunjka je bila ta koja je dominirala dvobojem.

"Mislim da sam odigrala svoj najbolji meč ove godine. Ona je odlična na zemljanoj podlozi, ali bila sam agresivna i nisam joj dopustila da preuzme inicijativu."

Inače Halep je u Pariz došla s problemima, gležanj je bio u takvom stanju da nije bila sigurna hoće li uopće moći nastupiti. Danas je situacija puno bolja.

"Ne razmišljam o ozljedi. Prilikom nekih udaraca osjetim bol, ali mi ona ne smeta. Mogu reći kako sam spremna i jedva čekam sljedeće nastupe."

Karolina Pliškova loše je krenula u meč protiv Veronice Cepede i činilo se da bi u tom dvoboju moglo biti iznenađenja. Međutim kao što Petra Martić nije uspjela završiti posao protiv Eline Svitoline, jednako tako niti Cepede Royg nije iznenadila Pliškovu.

Paragvajka je uzela prvi set sa 6:2, odigrala ga je sjajno, ali u nastavku meča Pliškova je unatoč borbi s vjetrom pronašla pravu igru i napravila preokret. Unatoč porazu Cepede može biti prezadovoljna ovogodišnjim nastupom u Parizu, ovo joj je rezultat karijere i prvi put u životu dohvatila je drugi tjedan na Grand Slam turnirima.

U francuskom derbiju četvrtog kola Caroline Garcia u dva seta svladala je Alize Cornet. Bila je to poslastica za domaće navijače koji su imali "win-win" situaciju, još jednu Francuskinju sigurnu u četvrtfinalu.

Cornet tako ostaje u čekaonici, ovo joj je 45. nastup na Grand Slam turnirima i 45. put u karijeri ostala je bez četvrtfinala. Četvrto kolo za nju ostaje granica koju ne može probiti. U Parizu samo jednom došla je do četvrtog kola i to prije dvije godine kada je izgubila od Eline Svitoline.

Roland Garros, četvrto kolo:
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 21) 6:1, 6:1
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Veronica Cepede (Paragvaj) 2:6, 6:3, 6:4
Caroline Garcia (Francuska, 28) - Alize Cornet (Francuska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!