Tenis

Dodig i Granollers neočekivano zaustavljeni u četvrtfinalu Roland Garrosa

Dario Dodić • utorak, 06.06.2017.
Dodig i Granollers neočekivano zaustavljeni u četvrtfinalu Roland Garrosa
Foto: FaH

Hrvatsko-španjolska kombinacija Ivan Dodig/Marcel Granollers-Pujol iznenađujuće je poražena u četvrtfinalu parova na Roland Garrosu. Bolji su u tri seta bili Amerikanac Harrison i Novozelanđanin Venus...

Kišni dan na Roland Garrosu poprilično je odužio dvoboj četvrtfinala parova između sedmih nositelja Ivana Dodiga i Marcela Granollersa te američko-novozelandske kombinacije, Ryana Harrisona i Michaela Venusa. Nakon nekoliko odgađanja meč je ipak odigran, na nesreću sedmih nositelja nakon sat i pol vremena efektivne igre do pobjede i polufinala došli su Harrison i Venus.

Iako su Dodig i Granollers slovili za velike favorite uoči meča, tu titulu nisu opravdali na zemlji Roland Garrosa, bolje su ušli u meč Harrison i Venus, u trećoj i sedmoj igri došli do breaka i s laganih 6:2 nakon 26 minuta igre poveli 1-0 u setovima.

Trgnuli su se Hrvat i Španjolac u drugom setu nakon što su spasili dvije break lopte pri rezultatu 1:1, a zatim u idućoj igri glatko oduzeli servis Harrisonu i Venusu. Bilo je to dovoljno za set. Prvu su priliku, odnosno tri prilike, propustili na 5:2, ali u idućoj igri lagano dolaze do poravnanja u setovima.

Treći je set bio prilično izjednačen, Amerikanac i Novozelanđanin su iskoristili svoje prilike dok Dodig i Granollers svoje nisu. Nakon što su spasili četiri break-lopte u petoj igri Harrison i Venus dolaze do breaka u idućoj igri, prednost su očuvali do kraja i osigurali plasman s konačnih 6:2, 3:6, 6:3.

U polufinalu će igrati protiv 16. nositelja turnira, kombinacije Cabal/Farah.

Roland Garros, muški parovi, četvrtfinale:
Harrison/Venus (SAD/NZL) - Dodig/Granollers (HRV/ŠPA, 7) 6:2, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 09:32
    Ali imamo jos uvijek Marina! Wawrinka se žalio na bolove u leđima, a ti igras jako dobro, pun si samopouzdanja; evo ti sanse za polufinale! SRETNO Marine :))
    Obrisan korisnik