Tenis

Pliškova prvi put u polufinalu Roland Garrosa, Halep velikim preokretom do pobjede

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.06.2017.
Pliškova prvi put u polufinalu Roland Garrosa, Halep velikim preokretom do pobjede
Foto: EPA

Nakon što su u utorak Timea Bacsinszky i Jelena Ostapenko osigurale nastup u polufinalu Roland Garrosa, pridružile su im se i Karolina Pliškova i Simona Halep...

I drugi francuski adut oprostio se od nade za plasmanom u četvrtfinale. Nakon što je Kristina Mladenović neočekivano poražena od Timee Bacsinszky, Caroline Garcia ipak ne tako neočekivano ispala je od Karoline Pliškove. Druga nositeljica odnijela je pobjedu u dva seta sa 7:6, 6:4.

Za Pliškovu je to prvi plasman u polufinale Roland Garrosa u karijeri, na podlozi koja joj najmanje odgovara. Međutim pokazala je kako i na zemlji može ostvariti dobar rezultat.

"Bilo je jako teško, Caroline je igrala vrlo dobro. Obje smo odlično servirale i meč je bio uistinu 50:50. Na kraju su odlučivala dva poena i sretna sam da je meč otišao na moju stranu. Jako sam zadovoljna, prije turnira niti sama nisam znala mogu li odigrati ovako dobro na ovoj podlozi", rekla je Čehinja.

Pliškova je tako i drugi put ove sezone bila bolja od Garcije koju je svladala i u Dohi i to također bez izgubljenog seta. No, to je opet bila drugačija podloga.

Simona Halep izvukla se iz izgubljene pozicije, već su svi vidjeli Elinu Svitolinu u polufinalu, ali Rumunjka je završnicu drugog i treći set odigrala fantastično. Svitolina je imala sve u svojim rukama, vodila je 6:3, 5:1, ali nije uspjela završiti posao.

Halep je nanizala čak pet gemova, imala i 0:40 za završetak seta prije tie-breaka, ali morala je u 13. igri boriti se za ostanak u meču. Tamo je Svitolina imala i meč loptu, nije ju iskoristila i nakon toga je potonula. Treći set potpuno je pripao Halep, Svitolina nije uzela niti gem te se oprostila od turnira, a 45 minuta ranije razmišljala je o polufinalu.

"Stvarno ne znam kako sam se vratila, bilo je vrlo teško. Mislim da sam imala sreće, posebno prilikom osvajanja drugog seta. Mentalno sam vrlo čvrsta i to mi je pomoglo da napravim preokret. Malo sam umorna, ali spremna sam za polufinalni dvoboj", istaknula je sjajna Halep.

Svitolina je u osmini finala svladala Petru Martić i to nakon što je ona u tom meču bila u zaostatku i velikim preokretom stigla do pobjede.

Roland Garros, četvrtfinale:
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Caroline Garcia (Francuska, 28) 7:6(3), 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Elina Svitolina (Ukrajina, 5) 3:6, 7:6(6), 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!