Tenis

Tena Lukas lagano do drugog kola Bola, čeka je Katerina Bondarenko

Dario Dodić • srijeda, 07.06.2017.
Tena Lukas lagano do drugog kola Bola, čeka je Katerina Bondarenko

Hrvatska tenisačica Tena Lukas bez većih se problema plasirala u drugo kolo Challengera u Bolu na Braču. U dva je seta svladala Švicarku Knoll...

Nakon Tereze Mrdeže još je jedna hrvatska tenisačica bez previše muke ostvarila plasman u drugo kolo Challengera u Bolu. 332. tenisačica svijeta, Tena Lukas, trebala je sat i 14 minuta igre kako bi protiv Xenije Knoll izborila plasman u drugo kolo Bola.

Hrvatica protiv švicarske kvalifikantice nijednom nije izgubila servis, iako je u drugom setu Knoll bila blizu breaka. U prvom je setu bila dovoljna jedna break-lopta, ona u šestoj igri. Lukas je koristi i nakon toga čvrsto drži svoj servis te sa 6:3 dolazi do seta.

Odmah u prvoj igri drugog seta Tena dolazi do breaka, koji je uz dosta muke potvrdila u drugom, maratonskom gemu. Hrvatica je spasila šest break-lopti, bila je to jedina igra u kojoj je Knoll, inače 899. igračica svijeta, opasnije zaprijetila.

Lukas je do kraja seta još dvaput oduzela servis Švicarki, posljednji put u sedmoj igri za 6:1 i prolaz u drugo kolo turnira.

Hrvaticu tamo čeka puno teži posao, igrat će protiv šeste nositeljice, Ukrajinke Katerine Bondarenko.

Challenger Bol, 1. kolo:
Tena Lukas (HRV, WC) - Xenia Knoll (ŠVI, Q) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!