Tenis

Thiem potpuno nadigrao Đokovića, Carreno-Busta predao Nadalu

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2017.
Thiem potpuno nadigrao Đokovića, Carreno-Busta predao Nadalu
Foto: EPA

Odigrana su i prva dva četvrtfinalna susreta na Roland Garrosu. Dominic Thiem odigrao je sjajan meč protiv Novaka Đokovića, pobijedio ga u tri seta i to po prvi puta u karijeri u šestom međusobnom dvoboju. Nešto lakši posao imao je Rafael Nadal kojem je početkom drugog seta meč predao Pablo Carreno-Busta...

Rafael Nadal nastavlja jurišati na svoj deseti naslov u Roland Garrosu, lakše od očekivanog prošao je svog sunarodnjaka Pabla Carrena-Bustu koji je početkom drugog seta predao meč zbog ozljede.

Iako su oba tenisača igrala vrlo slabo na vlastitom servisu, bolje se snašao Nadal koji je čak četiri puta oduzeo servis svom protivniku, naspram dva breaka Carrena-Buste. Prvi je set dobio sa 6:2, tijekom kojeg tek u dva gema nismo vidjeli break.

Odmah po završetku Busta je zatražio medicinski time-out, a nakon dva odigrana gema u drugom setu odlučio je predati i meč i oprostiti se od pariškog turnira.

Pet međusobnih dvoboja i jedan dobiven set - bila je dosadašnja statistika Dominica Thiema protiv Novaka Đokovića. Ipak, danas je Austrijanac pokazao daleko više, odigrao gotovo perfektan meč, nije mu odmogla niti slabija igra protivnika. U konačnici je slavio u tri seta, srpski se tenisač u posljednjem potpuno raspao i ostavio vrlo ružan dojam.

Ne samo da je ovo izgledalo loše za Đokovića, već bi moglo izgledati loše i za Rafaela Nadala koji ga čeka u borbi za finale. Upravo je Thiem jedini igrač koji je uspio pobijediti Nadala na zemljanoj podlozi ove sezone.

Vrlo težak i zahtjevan prvi set otišao je na stranu austrijskog tenisača nakon više od sat vremena igre. Vidjeli smo ukupno četiri breaka, po dva s obje strane, pa je set otišao u tie-break. Thiem je slavio sa 7:5, a ključnim su se pokazale tri neprisiljene greške Đokovića na bekendu u samoj završnici 13. igre.

Drugi tenisač svijeta nije izgledao dobro, od slabog servisa do govora tijela. U dugačkom drugom gemu drugog seta Thiem je napravio break, a Đoković nije imao odgovora na odličnu igru svog protivnika. Imao je tek jednu priliku za povratak u set, ali nije ju uspio iskoristiti.

Thiem je nastavio s jako dobrom igrom, servis mu je odlično funkcionirao, dubokim i kratkim loptama ubijao je u pojam Đokovića koji se u trećem setu potpuno raspao, nije osvojio niti gem i u konačnici na vrlo neugodan način završio nastup na drugom Grand Slamu sezone.

Roland Garros, četvrtfinale:
Rafael Nadal - Pablo Carreno-Busta 6:2, 2:0 (predaja)
Dominic Thiem - Novak Đoković 7:6 (5), 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.06.2017. u 21:43
    Thiem je sjajan igrac, ovakvo nesto se nagovjestavalo vec duze vrijeme i nije mi jasno kako ga je Borna dobio u dva seta u martu. Dok, na drugoj strani, sampion u krizi koja se je mozda povecala zato jer je Nole otpustio stozer znaci ljude koji su pomogli doci do vrha. Sad mu prijet pad na 4.mjesto... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 18:41
    Ako Wawrinka ima los dan; nazalost :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 14:41
    Nije šteta, jer Čilić može do finala s Rafom. :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 14:23
    Nole je izdrzao samo prvi set, a mladac je igrao do posljednjeg poena! Steta sto igra polufinale, a ne finale sa Rafom; mozda nadigra i Rafu, ali sigurno ne ovako glatko ;))
    Obrisan korisnik