Tenis

Jana Fett za samo 70 minuta do drugog kola turnira u Surbitonu

Branimir Korać • srijeda, 07.06.2017.
Jana Fett za samo 70 minuta do drugog kola turnira u Surbitonu
Foto: Kristijan Komarica

Na jakom ITF turniru u Surbitonu koji se igra na travnatoj podlozi Jana Fett bez problema upisala je pobjedu u prvom kolu protiv Belgijke An-Sophie Mestach...

Belgijka An-Sophie Mestach, trenutno 252. igračica svijeta, nije imala šanse protiv Jane Fett. Samo 70 minuta igre trebalo je hrvatskoj tenisačici da dođe do drugog kola.

Mestach je svojevremeno bila najbolja juniorka svijeta, osvojila je i juniorski Australian Open 2011. godine pobjedom u finalu protiv Monice Puig, ali nikada nije potvrdila talent na seniorskoj razini.

Tek jednom u karijeri ušla je među 100 najboljih i tamo se kratko zadržala, a sudeći prema igrama ove sezone, neće se tako brzo tamo i vratiti.

Fett ju je svladala rutinski sa 6:1, 6:2 uz dobru igru na svom servisu izuzev sredinom drugog seta kada je u maratonskom gemu izgubila početni udarac, ali nakon toga nanizala je četiri gema i odjurila u drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv puno snažnije protivnice, tamo je čeka šesta nositeljica Britanka Heather Watson koja je na startu svladala Alu Kudrjavcevu sa 7:6, 6:1.

ITF Surbiton, prvo kolo:
Jana Fett (Hrvatska) - An-Sophie Mestach (Belgija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!