Tenis

Stan Wawrinka razbio indisponiranog Marina Čilića za polufinale Roland Garrosa

Dario Dodić • srijeda, 07.06.2017.
Stan Wawrinka razbio indisponiranog Marina Čilića za polufinale Roland Garrosa
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bez ispaljenog je metka poražen u četvrtfinalu Roland Garrosa. Treći nositelj Stan Wawrinka svladao ga je bez ikakvih problema u tri seta...

Kad meč četvrtfinala zemljanog Grand Slama traje samo sat i 40 minuta, a odigra se do kraja bez predaje jednog od igrača, znate da se radilo o jednostranom meču. Iako je fantastičan zemljaš, Stan Wawrinka danas nije morao biti spektakularan protiv Marina Čilića, najbolji hrvatski reket sam se potrudio olakšati pobjedu Švicarcu.

Osim iznimno kratkih i rijetkih bljeskova Marin se nije pojavio u četvrtfinalu Roland Garrosa, prvog u njegovoj karijeri. Sedmi nositelj bio je laka lovina za Wawrinku, koji je neočekivano lagano, s glatkih 3-0 u setovima došao do polufinala.

Iako je s druge strane mreže imao najtežeg protivnika dosad, ovo je bez daljnjega najslabiji Čilićev meč na Roland Garrosu. Samo činjenica što je igrao protiv trećeg igrača svijeta razlog je što ga ne bismo okarakterizirali i najgorim Čilićevim nastupom ove godine. Wawrinka nije morao impresionirati, dovoljno je bilo držati lopticu u terenu dovoljno da Hrvat pogriješi, a ni za to nije trebao predugo čekati.

Marin je izgubio odmah prvi servis u meču i to nakon što je propustio break-priliku na Wawrinkin servis u prvoj igri. Nakon toga Švicarac je bio siguran na svojem servisu, a malo je nedostajalo da u osmoj igri dođe do novog breaka, a samim time i seta. Break nije uhvatio, ali set je, glatko bez izgubljenog poena odserviravši za 6:3.

Bolje je drugi set otvorio Marin, svoj je servis zadržao bez problema, a zatim s nekoliko sjajnih poteza dolazi do break-prilike na Wawrinkinom servisu. Ostalo je samo na prilici, izvukao se Švicarac, a zatim u trećoj igri Marin ne osvaja ni poen na svom servisu, Wawrinka dolazi do breaka.

Tračak nade ukazao se u šestoj igri kada Marin dolazi do nove break-lopte, a nakon pogreške Wawrinke i breaka za povratak u set. Bilo je to sve od Marina u ovom meču, nakon toga Hrvat posve nestaje sa zemlje Roland Garrosa. Wawrinka mu dvaput oduzima servis i sa 6:3 dolazi do 2-0 u setovima.

Nastavio je Švicarac u istom tonu, Marin nije uzeo igru od 3:3 u drugom setu, sve do 5:0 za Švicarca u trećem. Bio je to tek počasni gem, Wawrinka s laganih 6:1 prolazi u polufinale gdje će igrati protiv pobjednika dvoboja Murray - Nishikori.

Roland Garros, muški, četvrtfinale:
Stanislas Wawrinka (ŠVI, 3) - Marin Čilić (HRV, 7) 6:3, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo907.06.2017. u 20:09
    kak je samo najavljivao,, mogu pobjediti Wawrunku i da eto bio je blizu,,bio je blizu da ne dobije ni jedan gem u mecu a kamoli set.. tako standardno za njega,, al nije on kriv,, oni su jednostavno prejaki za njega i to ce uvijek tako biti..
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 20:01
    Wawrinka igra ove sezone jako dobro, bolje od Murraya; najvjerojatnije u finalu i ponovo na trecem mjestu ATP-ljestvice, gdje se trenutacno nalazi Nole ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 19:14
    U polufinalu 3 tridesetogodisnjaka sa mladim dvadesettrogodisnjim Thiemom :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2017. u 18:51
    S Marinom je dobro to kaj znaš na čemu si nakon 5 minuta. Znao sam nakon njegovog prvog servis gema kako će ići meč, što očekivati kad u svom prvom gemu čovjek ima dvostruku i 3 neforsirane pogreške backhandom. To je Marin. Bolji od ovih iza sebe (ne brojeći mlade kao Zverev), a puno, puno lošiji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik