Tenis

Andy Murray preokretom do pobjede protiv Keija Nishikorija

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2017.
Andy Murray preokretom do pobjede protiv Keija Nishikorija
Foto: EPA

Saznali smo i posljednjeg polufinalista Roland Garrosa, radi se o Andy Murrayu koji je u četiri seta svladao Japanca Keija Nishikorija i izborio dvoboj sa Stanislasom Wawrinkom...

Prvi igrač svijeta Andy Murray nije dozvolio nikakvo iznenađenje u četvrtfinalnom meču protiv Keija Nishikorija. Britanac se nakon vrlo slabog prvog seta u nastavku probudio, gotovo bez većih problema okrenuo zaostatak i došao do pobjede 2:6, 6:1, 7:6, 6:1.

Uz sve poteškoće uspio je odraditi jako dobar posao i sada ga čeka novi izazov, za ulazak u finale drugog Grand Slama sezone očekuje ga meč protiv Stanislasa Wawrinke.

Vidjelo se u prvom setu da Britanac nije potpuno u igri. U trećem gemu napravio je dvije dvostruke pogreške, uz upozorenje za odugovlačenje i u konačnici izgubio servis. Nishikori je igrao jako dobro, brzo i učinkovito, ubrzo je napravio novi break za rutinsko osvajanje prvog seta.

Ipak, nastavak meča pokazao je barem djelomično zašto je Murray trenutno prvi igrač svijeta, Britanac je potpuno dominirao u izmjenama i glatko dobio drugi set sa 6:1. Mogao je i sljedeći osvojiti puno lakše, dva puta je imao break prednosti, ali se u oba navrata Nishikori vraćao u meč. Treći je set u konačnici otišao u 13. igru, gdje je Murray potpuno dominirao i u konačnici slavio sa 7:0.

Dobro je započeo četvrti set Japanac i napravio break za 1:0, međutim, prvi igrač svijeta više nije dopustio, dobio je šest gemova zaredom i zaključio meč u svoju korist.

"Diktirao je tempom u prvom setu, a ja sam tek u drugom malo pojačao. Ušao sam u bolji ritam i bacio ga malo iza osnovne linije. Znao sam da će biti teško, nadam se da ću i u polufinalu igrati dobar tenis", kazao je Murray nakon pobjede.

Roland Garros, četvrtfinale:
Andy Murray - Kei Nishikori 2:6, 6:1, 7:6 (0), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!