Tenis

Kraj za Ajlu Tomljanović, Errani i Larsson glatko slavile u Bolu

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.06.2017.
Kraj za Ajlu Tomljanović, Errani i Larsson glatko slavile u Bolu
Foto: EPA

Nastavljen je Challenger u Bolu gdje je poraz upisala Ajla Tomljanović. Bolja je bila Grkinja Maria Sakkari dok su uspješne bile prva i peta nositeljica Johanna Larsson i Sara Errani...

Ajla Tomljanović dobila je pozivnicu za nastup u glavnom ždrijebu turnira u Bolu, međutim poražena je već u prvom kolu. Bolja je bila Grkinja Maria Sakkari koja ju je svladala u tri seta i zaustavila je već na startu turnira.

Sakkari je tako prekinula seriju poraza, a Tomljanović ju je nastavila i to treći uzastopni meč izgubila je u tri seta bez neke velike šanse u tom odlučujućem trećem setu.

Sedma nositeljica Kristina Kučova poražena je na startu turnira od Ivane Jorović iz Srbije. Kučova nije briljirala, Jorović je odigrala dosta bolje i zasluženo je slavila sa 6:0, 7:5. Posebno loše Slovakinja je izgledala u prvom setu koji je izgubila uz samo sedam osvojenih poena. U drugom setu povela je s 5:1 i onda stala, a Jorović nanizala šest gemova i prošla dalje.

Prva nositeljica turnira u Bolu Johanna Larsson nije imala većih problema na startu. Bugarka Elica Kostova uhvatila je samo pet gemova i nije joj ozbiljnije zaprijetila. Larsson je u posljednje vrijeme imala ponešto kvalitetnih nastupa, podiže formu i nakon lošeg ulaska u sezonu izgleda sve ozbiljnije.

Još jedna srpska igračica eliminirala je nositeljicu i to Aleksandra Krunić koja je izbacila četvrtopostavljenu Španjolku Saru Sorribes Tormo. Krunić je odnijela pobjedu 7:5, 6:4 i izborila prolaz u drugo kolo. Od turnira u Bogoti gdje je igrala u polufinalu, Španjolka je upisala samo dvije pobjede i čak osam poraza.

Najuglednije ime turnira u Bolu definitivno je Sara Errani koja polako napreduje na WTA ljestvici nakon pada iza 100. mjesta, a ovdje je krenula glatkom pobjedom protiv Bugarke Aleksandrine Najdenove, slično kao i Larsson protiv Kostove.

Challenger Bol, prvo kolo:
Maria Sakkari (Grčka, 8) - Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) 6:4, 4:6, 6:1
Ivana Jorović (Srbija) - Kristina Kučova (Slovačka, 7) 6:0, 7:5
Johanna Larsson (Švedska, 1) - Elica Kostova (Bugarska) 6:2, 6:3
Aleksandra Krunić (Srbija) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska, 4) 7:5, 6:4
Sara Errani (Italija, 5) - Aleksandrina Najdenova (Bugarska) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!