Tenis

Nadal: "Rekordi mi nisu važni, bitno je da sam prošao u polufinale"

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2017.
Nadal: "Rekordi mi nisu važni, bitno je da sam prošao u polufinale"
Foto: EPA

Najbolji zemljaš svih vremena Rafael Nadal igra sjajno na Roland Garrosu, a danas je izborio polufinale pobjedom protiv sunarodnjaka Pabla Carrena-Buste. Do sada je na turniru izgubio tek 22 gema, ima priliku nadmašiti rekord Bjorna Borga iz 1978. godine, ali se time ne zamara jer je pred njim dvoboj s Dominicom Thiemom, jedinim igračem koji ga je pobijedio na zemljanoj podlozi ove sezone...

Rafael Nadal srušio je jako puno rekorda tijekom svoje karijere i na ovom Roland Garrosu ima priliku doći do desetog naslova na pariškoj zemlji. Danas je igrao četvrtfinale protiv sunarodnjaka Pabla Carrena-Buste koji je predao meč zbog ozljede početkom drugog seta.

Do sada je na terenu proveo tek nešto više od osam sati i ispustio samo 22 gema za deseto polufinale ovog turnira. Rekord drži Bjorn Borg koji je za osvajanje drugog Grand Slama sezone 1978. godine izgubio 32 gema. Bila je ovo ujedno njegova jubilarna 100. pobjeda na zemljanoj podlozi na tri dobivena seta.

Za ulazak u finale igrat će protiv Dominica Thiema, jedinog igrača koji ga je ove sezone pobijedio na zemljanoj podlozi. Bilo je to u četvrtfinalu Rima kada je austrijski tenisač slavio sa 6:3, 6:4. Thiem je u svom četvrtfinalom dvoboju potpuno nadigrao Novaka Đokovića u tri seta, a sav fokus španjolskog tenisača usmjeren je na polufinale koje se igra u petak.

"Ne znam koliko sam gemova izgubio ove godine jer me to ne zanima previše. Samo mi je važno da sam u polufinalu, to je za mene pozitivan razvoj događaja. Jedini mi je cilj igrati najbolje što mogu. Na kraju dana uvijek se može naći nekih novih rekorda, ali oni nisu toliko važni", kazao je Nadal.

"U Rimu nije bio moj dan, nisam bio u poziciji igrati kako želim. Stavio me u tešku situaciju, zato to moram izbjeći. Nastojat ću odmah staviti teret na njegova leđa", zaključio je Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!