Košarka

Bamberg stigao na korak do obrane naslova prvaka Njemačke

Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2017.
Bamberg stigao na korak do obrane naslova prvaka Njemačke
Foto: EPA

Košarkaši Bamberga došli su na korak do obrane naslova prvaka Njemačke, u drugoj finalnoj utakmici bez većih su problema svladali Oldenburg rezultatom 88:76. 11. lipnja na domaćem će parketu imati priliku potvrditi dominaciju u nacionalnom prvenstvu...

Bila je ovo još jedna jednosmjerna utakmica u finalu njemačkog prvenstva. Čini se kako su košarkaši Oldenburga svoje odradili u ranijim fazama doigravanja jer protiv Bamberga, najdominantnije momčadi njemačke lige posljednjih nekoliko godina, niti danas nisu imali previše šanse.

Branitelj naslova stigao je na gostovanje kao apsolutni favorit i tu ulogu u potpunosti opravdao. Igrao je sjajno od samog početka, vanjski šut ga je jako dobro služio i Oldenburg nije imao pravog odgovora. U konačnici je slavio rezultatom 88:76 i na domaćem će parketu imati priliku osigurati novu potvrdu dominacije.

Dosta je problema domaćinu stvarao odličan šut Bamberga koji je u prvoj četvrtini ubacio četiri trice. Raspoloženi gosti kontrolirali su rezultat i na kraju prve četvrtine imali osam poena viška (24:16). Neumorni Fabien Causeur nemilice je punio koš Oldenburga, francuski je košarkaš za 12 minuta ubacio 13 koševa za 13 poena prednosti branitelja naslova.

Bamberg je prvo poluvrijeme zaključio sa šest vezanih poena Eliasa Harrisa za najvećih 16 razlike (48:32). Gosti u nastavku susreta nisu imali prevelikih problema, mirno su održavali prednost i upisali uvjerljivu pobjedu.

Do pobjede ih je predvodio Fabien Causeur s 21 poenom (6/9 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i šest skokova, dok je Nicolo Melli dodao 18 koševa (1/3 za dva, 5/5 za tricu, slobodna bacanja 1/2). Leon Radošević je ostao bez poena za šest minuta provedenih na parketu.

Najbolji je kod Oldenburga bio Brian Qvale s 19 poena (9/13 za dva, slobodna bacanja 1/2).

Treća utakmica igra se 11. lipnja.

BBL, finale:
Oldenburg - Bamberg 76:88 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!