Košarka

VIDEO: Cavsi uprskali veliku priliku, Durant uništio snove braniteljima naslova

Dario Dodić • četvrtak, 08.06.2017.
VIDEO: Cavsi uprskali veliku priliku, Durant uništio snove braniteljima naslova
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi imali su veliku priliku u trećoj utakmici finala NBA doigravanja upisati pobjedu, na domaćem su parketu igrali sjajno protiv Golden State Warriorsa, no u posljednjoj su minuti gosti kaznili pad koncentracije aktualnih prvaka i poveli s 3-0...

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 113:118 (0-3)

Prava je šteta zbog zanimljivosti finala, a i nekakve sportske pravde, što Cleveland Cavaliersi nisu uspjeli na domaćem parketu svladati Golden State Warriose i tako učiniti finalnu seriju zanimljivom. Imali su Cavsi Warriorse u šaci, minutu i pol prije kraja imali su četiri koša prednosti i napad, ali do kraja utakmice nisu postigli ni koša. S druge strane je briljirao Kevin Durant i odveo Warriorse na nedostižnih 3-0.

Nikada ne treba nikoga otpisivati, ali s razlogom nitko nikada nije dostigao 3-0 u NBA doigravanju. Ako nisu uspjeli pobijediti danas uz fenomenalne nastupe LeBrona Jamesa i Kyrieja Irvinga, teško je zamisliti što do kraja mogu smisliti Cavsi kako bi spriječili metlu u finalu.

Zaslužili su Cavsi noćašnjom predstavom pobjedu, zaslužio je LeBron pobjedu, zaslužio je Kyrie pobjedu. No nedostajao je onaj posljednji dio slagalice. Bio to trenutak kada je J.R. Smith isforsirao nekoliko trica ili kada je Kevin Love dvije i pol minute prije kraja promašio za osam koševa prednosti Cavsa. Nedostajao je Love u ofenzivi, to je sigurno, iako je sjajnim defenzivnim učinkom u trećoj četvrtini pomogao gurnuti domaćine u vodstvo.

Bolje su dvoboj otvorili Warriorsi. Probudio se Klay Thompson, tricama je uništavao Cavse, ubacio je 16 poena u prvoj četvrtini. S druge je strane bio nevjerojatan LeBron, sam je držao u igri prvake, također je četvrtinu završio sa 16 koševa. No, imali su Warriorsi još raspoloženih igrača, srušili su rekord NBA finala po broju postignutih trica u jednoj četvrtini (9) i u jednom poluvremenu (12).

Jedno od najboljih poluvremena karijere odigrao je LeBron James. Nitko od suigrača nije mu bio posebno raspoložen, tek je donekle proigrao Irving u drugoj četvrtini, s 27 koševa u prvom poluvremenu LeBron se pobrinuo da Warriorsi na odmor odu sa samo šest koševa prednosti.

U trećoj dionici igre poludio je Kyrie Irving i ubacio 16 poena, LeBron se posvetio obrani na Durantu i razigravanju u napadu, Love je uhvatio nekoliko ključnih lopti, uz to upisao rekordnih šest ukradenih lopti i prije nego su se snašli, Warriorsi su bili u zaostatku. Dobili su Cavsi treću četvrtinu s 11 koševa razlike i u završnicu susreta ušli s prednošću od pet poena, 94:89.

James je usput prestigao Billa Russella i postao peti najbolji strijelac NBA finala u povijesti, a zatim je skočio i na četvrto mjesto, preskočivši Elgina Baylora. Zatim se fokusirao na asistencije pa i tu došao na treće mjesto ispred Billa Russella.

Minutu i pol prije kraja Cavsi su imali 113:109 i napad. Nije ga realizirao LeBron, loptu hvata Durant i na drugoj strani zabija za 113:111. Korver promašuje dobro izrađenu tricu, Durant ponovno hvata loptu i iz tranzicije hvata Jamesa na krivom koraku te tricom vraća Warriorse u prednost. Do kraja susreta Cavsi više nisu zabili, Durant je dodao još dva poena s linije slobodnih bacanja, priču je za konačnih 118:113 zaključio Steph Curry, šanse da ćemo imati napeto finale gotovo da i ne postoje. Warriorsi su utakmicu završili serijom 11:0.

Warriorse je s 31 poenom i osam skokova predvodio Durant, koš manje ubacio je Klay Thompson. Odličan je bio i Steph Curry s 26 poena, 13 skokova i šest asistencija.

Sjajni LeBron James predvodio je Cavse s 39 koševa, 11 skokova i devet asistencija, Kyrie Irving ubacio je koš manje uz šest skokova. J.R. Smith dodao je 16 poena. Zanimljivo je da LeBron nije igrao samo nešto manje od tri minute u čitavoj utakmici i završio je susret s +7. U minutama koje je on proveo na parketu Cavsi su pobijedili Warriorse, što bi značilo da su ključnu razliku Warriorsi ostvarili u rijetkim trenucima kad ga nije bilo na parketu.

Četvrta utakmica igra se u Clevelandu, u noći s petka na subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!