Tenis

Tereza Mrdeža odlično krenula pa stala, Cadantu slavila u tri seta

Dario Dodić • četvrtak, 08.06.2017.
Tereza Mrdeža odlično krenula pa stala, Cadantu slavila u tri seta

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža odigrala je u prva dva kola Challengera na Bolu tri sjajna seta, a zatim je stala i upisala poraz u drugom kolu protiv Rumunjke Cadantu...

Nakon što je bez ikakvih problema i bez izgubljenog gema u prvom kolu Challengera u Bolu na Braču apsolvirala Indijku Thombare, Tereza Mrdeža sjajno je ušla i u dvoboj drugog kola turnira protiv objektivno puno kvalitetnije protivnice od Indijke, Rumunjke Alexandre Cadantu. Uzela je Hrvatica set, a zatim stala i upisala poraz nakon gotovo tri sata igre.

Obje su igračice imale silnih problema s čuvanjem servisa, u prvom je setu igra breakova otišla na stranu Mrdeže, koja je u šestoj igri bila prva tenisačica kojoj je pošlo za rukom zadržati svoj servis. Do kraja seta Cadantu je nije ugrozila, Tereza novim breakom pri vodstvu 5:3 dolazi do prednosti u setovima.

U maratonskom prvom gemu drugog seta Mrdeža je spasila pet break-lopti, imala je tri prilike završiti igru u svoju korist, no nije uspjela, iz šestog pokušaja Rumunjka dolazi do breaka. U petoj igri Mrdeža ponovno gubi servis, uslijedio je niz od pet uzastopnih gemova u kojima nijedna tenisačica nije sačuvala svoj servis, što je značilo da sa 6:3 Cadantu dolazi do 1-1 u setovima.

Što je meč odmicao dalje to je Mrdeža sve manje ugrožavala Rumunjkin servis. U trećem setu tek joj je jednom uspjela oduzeti servis, bila je to ujedno i jedina break-lopta do koje je došla. S druge strane Cadantu triput dolazi do breaka, posljednji put pri vodstvu 5:2, koristi prvu break/meč-loptu za plasman u četvrtfinale turnira.

Tamo je čeka osma nositeljica turnira, 99. igračica svijeta Maria Sakkari.

Challenger Bol, 2. kolo:
Alexandra Cadantu (RUM) - Tereza Mrdeža (HRV) 3:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!