Tenis

Tena Lukas bez četvrtfinala u Bolu, Bondarenko ipak prejaka

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.06.2017.
Tena Lukas bez četvrtfinala u Bolu, Bondarenko ipak prejaka
Foto: EPA

Hrvatska neće imati predstavnica u četvrtfinalu turnira u Bolu. Nakon Tereze Mrdeže, poraz u drugom kolu upisala je i Tena Lukas...

Tena Lukas nije uspjela doći do iznenađenja i četvrtfinala turnira u Bolu. Nakon što je upisala svoju prvu pobjedu na Challengerima, u borbi za četvrtfinale igrala je protiv šeste nositeljice Katerine Bondarenko koja je glatko slavila sa 6:0, 6:2.

Lukas je ujedno prvi put igrala protiv igračice iz Top 100 svjetskog tenisa i pokazalo se to kao viša razina tenisa za razliku od one na kojoj je dosad igrala.

Braniteljica naslova Mandy Minella prošla je u četvrtfinale. Protivnica u drugom kolu bila je Tajpežanka Chia-Jung Chuang, igračica koja godinama ne igra singl već isključivo parove i Minella je slavila u dva seta. Prvi set dobila je lakoćom sa 6:2, u drugom se čak tri puta vraćala iz breaka zaostatka i onda u tie-breaku s 8:6 izborila četvrtfinale.

S nastupom u Bolu završila je prva nositeljica Johanna Larsson. Nju je svladala Brazilka Beatriz Haddad Maia koja je samo potvrdila kako ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri. Haddad Maia je odigrala odličan meč, prvi set uzela je u tie-breaku da bi u drugom potpuno nadigrala Šveđanku sa 6:1.

Peta nositeljica Sara Errani upisala je očekivanu pobjedu protiv Španjolke Olge Saez Larre. Errani je možda i glavna favoritkinja za osvajanje turnira, a ovdje je upisala pobjedu nešto teže od očekivanja uz više od sat i pol borbe.

Challenger Bol, drugo kolo:
Maria Sakkari (Grčka) - Alison van Uytvanck (Belgija) predaja Van Uytvanck
Mandy Minella (Luksemburg, 2) - Chia-Jung Chuang (Kineski Tajpeh) 6:2, 7:6(6)
Beatriz Haddad Maia (Brazil) - Johanna Larsson (Švedska, 1) 7:6(3), 6:1
Aleksandra Krunić (Srbija) - Olga Govorcova (Bjelorusija) 6:0, 6:4
Sara Errani (Italija, 5) - Olga Saez Larra (Španjolska) 7:5, 6:3
Ivana Jorović (Srbija) - Lina Gjorčeska (Makedonija) 6:4, 5:7, 6:2
Katerina Bondarenko (Ukrajina, 6) - Tena Lukas (Hrvatska) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!