Tenis

Rafa Nadal pomeo Dominica Thiema za povijesno deseto finale Roland Garrosa

Dario Dodić • petak, 09.06.2017.
Rafa Nadal pomeo Dominica Thiema za povijesno deseto finale Roland Garrosa
Foto: EPA

Iako su neki očekivali neizvjesniji polufinalni meč Roland Garrosa između Rafe Nadala i Dominica Thiema, neizvjesnosti nije bilo nimalo. Rafa Nadal u tri se seta plasirao u svoje deseto finale zemljanog Grand Slama...

Teško je, a i nema previše smisla, pričati o osveti Rafe Nadala protiv Dominica Thiema za jedini poraz na zemlji ove godine, onaj u četvrtfinalu Rima. Iako je Thiem sadašnjost i budućnost svjetskog tenisa, činjenica je da je Nadal još uvijek gazda na zemlji, ono je bila slučajnost koja se u Roland Garrosu nije mogla dogoditi. Nadal je u tri seta, za malo više od dva sata igre, dohvatio deseto finale.

Samo su dvojica prije njega uspjela na nekom Grand Slamu doći do finala deset puta, Roger Federer na Wimbledonu i Bill Tiden na U.S. Openu. Duet je postao tercet, Nadal je bio nemilosrdan u polufinalu.

Nije se tako činilo u prvom meču, mladi Austrijanac odlučno je ušao u set i odmah na početku uzima break. Nije to posebno pogodilo Španjolca, možda ga je tek dodatno razjarilo. Nadal odmah vraća break, zatim uz dosta problema i spašene dvije break-lopte uzima svoj servis u trećoj igri, a zatim u četvrtoj dolazi i do drugog breaka.

Ponovno je opasno prijetio Thiem u petoj igri, ponovno je došao do dvije break-lopte, ali bilo je to do kraja meča više-manje sve što smo vidjeli od sedmog igrača svijeta. Nadal se uozbiljio, počeo igrati na granici savršenog i sa 6:3 uzima prvi set.

Za pobijediti ovakvog Nadala trebalo je čudo i neviđeno dobra igra Thiema, no kako je meč odmicao tako je Thiem sve više padao, nije to bila ni približno dovljna razina za išta više od glatkog poraza. U drugom je setu Nadalu bio dovoljan jedan break, sa 6:4 dolazi do 2-0 u setovima, Austrijancu je postalo jasno da neće izvući ništa iz ovog meča.

Tako je i izgledao šesti nositelj u finalnom setu, Nadal mu je triput uzeo servis, posve je bezopasan bio Austrijanac. Malo je samo zakomplicirao Nadalov servis za meč, no nije to bilo ništa što fantastični Španjolac ne može okrenuti, s dominantnih 6:0, nakon samo dva sata i sedam minuta igre Nadal odlazi u finale, u lov na desetu titulu na Roland Garrosu.

Tamo ga čeka Stan Wawrinka, koji je nakon slabog početka okrenuo meč protiv Andyja Murraya, no današnji Nadal neće opraštati što je oprostio Britanac. Ne dogodi li se neko čudo Nadal će protiv pobjednika iz 2015. godine do desete titule. Neka barem bude neizvjesno.

Roland Garros, polufinale:
Rafael Nadal (ŠPA, 4) - Dominic Thiem (AUT, 6) 6:3, 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje10.06.2017. u 00:38
    Wawrinka ne gubi ovo.
    Tko Gdje
  • raz_bojnik09.06.2017. u 22:55
    Španjolski labatorij izbacio novi sintetički proizvod za rafu.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik09.06.2017. u 22:32
    Dominic Thiem nije igrao svoj najbolji tenis, puno gresaka, los dan, tako da ni Nadal nije morao igrati na nekoj posebno visokoj razini. Deseta titula mu je na dohvat ruke! Vamos Rafa :))
    Obrisan korisnik