Nogomet

Nacional prejak za Split Tommy, metlom do obrane naslova!

Dario Dodić • petak, 09.06.2017.
Nacional prejak za Split Tommy, metlom do obrane naslova!

Malonogometaši Nacionala obranili su naslov prvaka Hrvatske u futsalu. U trećoj utakmici finala doigravanja 1. HMNL upisali su i treću pobjedu i uvjerljivo došli do nove titule...

Nacional je još jednom pokazao da je kvalitetom i organizacijom iznad svih u Hrvatskoj. Jedini klub koji im je mogao parirati u prvenstvu je Split Tommy, ali i Splićani su pokazali u finalnoj seriji da jednostavno ne mogu na jednakoj razini igrati konstantno. Imali su bljeskove, mogli su izvući nešto u prvoj utakmici, ali nije to bilo dovoljno protiv Nacionala koji ne oprašta pogreške.

Split je morao u Zagrebu pod svaku cijenu do pobjede. Dobro je za goste zvučao podatak da trener Nacionala Kujtim Morina ne može računati na suspendirane Mordeja i Perića. Obojica su bila primorana propustiti treću utakmicu zbog tri žuta kartona, no njihov se izostanak nije vidio na parketu.

Bolje nije moglo početi za Nacional. Preciznu je prizemnu loptu dobio Čujec i jednako je preciznim udarcem šalje u mrežu Ive Jukića za vodstvo domaćih nakon samo 15 sekundi igre. Raspoloženi igrači Nacionala lako su mogli do još ponekog gola u prvih pet, šest minuta, opasno su prijetili Čujec, Postružin i Novak, ali sjajan je bio Jukić.

Prvu pravu priliku za Split imao je Josip Suton u sedmoj minuti. Sjajno ga je proigrao Marić, kapetan gostiju izbio je sam pred Carlosa Espindolu, kao pobjednik dvoboja izlazi vratar Nacionala. Brzo je propuštenu priliku Splita kaznio Nacional. U 11. minuti sjajno su kombinirali domaći, Jelovčić proigrava Novaka, Nacionalov kapetan prosljeđuje loptu do Postružina koji podiže na 2:0.

Mogao je Rafinha smanjiti na 2:1 minutu kasnije, već je na parketu bio Espindola, ali uspijeva odlično obraniti Rafinhin udarac. Minutu kasnije novu sjajnu priliku prokockao je Suton. Ukrao je loptu Jelovčiću koji je bio posljednji Nacionalov igrač, izlazi pred Espindolu, odlično puca pod gredu, ali još bolje brani Nacionalov vratar.

U 14. minuti Split se vraća u utakmicu. Odigrao je Rafinha dupli pas s Ćorlukom, a zatim iskosa s desne strane silovito pogodio lijeve rašlje za 2:1, bio je to ujedno konačan rezultat prvog poluvremena.

Bilo je to sve od Splita u ovoj utakmici. Odmah na otvaranju drugog dijela Rajčević krasnu akciju završava za 3:1 Nacionala, zatim sedam minuta kasnije podiže na 4:1. Presjekao je loptu na svojoj polovici, povukao kontru, okrenuo Sutona i lijepo poentirao za nedostižnu prednost Nacionala.

Nisu igrači Kujtima Morine stali na tome, dvije minute kasnije Čujec vuče kontru i pronalazi Postružina na lijevoj vratnici, najbolji strijelac Nacionala lagano šalje loptu u mrežu za velikih 5:1. Malo je u istoj minuti nedostajalo da se u strijelce upiše i vratar Nacionala - ukrao je loptu na svojoj polovici i izbio pred Jukića, ali ga nije uspio nadmudriti, bilo bi to ipak malo previše.

Do kraja susreta još je i Čujec poentirao sa svoje polovice u praznu mrežu za konačnih 6:1, Nacional s tri pobjede u tri utakmice dolazi do sedme titule prvaka, treće uzastopne.

1. HMNL, finale doigravanja, 3. utakmica
Nacional - Split Tommy 6:1 (3-0)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!