Tenis

Odličan početak Jane Fett u Nottinghamu, kraj za Jurak

Dario Dodić • subota, 10.06.2017.
Odličan početak Jane Fett u Nottinghamu, kraj za Jurak
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska tenisačica Jana Fett uspješno je započela nastup u kvalifikacijama WTA turnira u Nottinghamu, u dva je seta svladala Amerikanku Glatch. Darija Jurak poražena je u dva seta, bolja je bila Amerikanka Min...

Jana Fett nije imala prevelikih problema u polufinalu kvalifikacija na travi u Nottinghamu, Hrvatica je u sat i 15 minuta osigurala posljednji korak prije glavnog ždrijeba turnira u Ujedninjenom Kraljevstvu, sa 6:3, 6:4 svladala je Amerikanku Alexu Glatch.

Amerikanka je inače 843. tenisačica svijeta pa ne čudi što je Jana uoči meča proglašena velikim favoritom, što je na travi Nottinghama i opravdala.

U prvom je setu Fett u trećoj i petoj igri došla do breaka, da bi u šestom gemu prvi put popustila na servisu, Glatch vraća jedan break. Bilo je to sve što je Hrvatica dopustila u prvom setu, svoj je servis držala čvrsto i do prvog seta došla novim breakom u devetoj igri.

Bolje je zaigrala Amerikanka u drugom setu, obje su tenisačice držale servis do šeste igre kada je prvi put popustila Glatch. Imala je u devetoj igri Fett meč-loptu, ali Amerikanka okreće i smanjuje na 5:4. Nije se dugo veselila, već u idućoj igri Jana ipak dolazi do pobjede, iskoristivši petu meč-loptu.

Na posljednjoj stepenici prije glavnog ždrijeba Nottinghama Fett će morati odmjeriti snage s puno jačom protivnicom, čeka je 135. tenisačica svijeta i prva nositeljica kvalifikacija, Amerikanka Sachia Vickery, s kojom dosad nije igrala.

Druga Hrvatica na turniru u Nottinghamu, Darija Jurak, nije se uspjela plasirati u finale kvalifikacija. Bolja od nje u glatka dva seta nakon samo 47 minuta igre bila je američka tenisačica Grace Min. Osma nositeljica kvalifikacija i 186. igračica svijeta slavila je s glatkih 6:1, 6:3.

WTA Nottingham, kvalifikacije, polufinale:
Jana Fett (HRV, 9) - Alexa Glatch (SAD)
Grace Min (SAD, 8) - Darija Jurak (HRV) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!