Nogomet

VIDEO: Lewandowski hat-trickom nastavio sjajajn niz, triput zabijali i Wagner i Jovetić

Dario Dodić • subota, 10.06.2017.
VIDEO: Lewandowski hat-trickom nastavio sjajajn niz, triput zabijali i Wagner i Jovetić
Foto: EPA

Strijelci su bili raspoloženi u pet večernjih utakmica europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Njemačka je s laganih 7:0 svladala San Marino, Poljaci su na pogon Roberta Lewandowskog svladali Rumunjsku...

SKUPINA C

Njemačka - San Marino 7:0
Norveška - Češka 1:1

1. Njemačka 18
2. Sjeverna Irska 13
3. Češka 9
4. Azerbajdžan 7
5. Norveška 4
6. San Marino 0

Reprezentacija Njemačke bez ikakvih se problema, očekivano obračunala sa San Marinom u Nürnbergu. Mlada i šarena prva momčad Njemačke, koju je Joachim Löw sastavio iz 11 različitih klubova, bila je više nego dovoljna protiv slabašnog San Marina.

Kapetansku je traku dobio Julian Draxler, upravo je igrač PSG-a načeo San Marino, lijepim pogotkom u 11. minuti. U svom drugom nastupu za Elf hat-trick je upisao Sandro Wagner, prvijenac je zabio i Amin Younes, u strijelce su se još upisali i Mustafi i Brandt.

Sjeverna Irska je nakon pobjede u Azerbajdžanu dočekala sjajne vijesti iz Osla, gdje je Norveška izvukla remi protiv Češke. Tako je Češka ostala na trećem mjestu skupine C, četiri boda iza drugoplasirane Sjeverne Irske.

Poveli su gosti pogotkom Gebre Selassieja u 36. minuti, za konačnih 1:1 zabio je Soderlund iz jedanaesterca u 55. minuti.

SKUPINA E

Crna Gora - Armenija 4:1
Poljska - Rumunjska 3:1

1. Poljska 16
2. Crna Gora 10
3. Danska 10
4. Rumunjska 6
5. Armenija 6
6. Kazahstan 2

Crnogorci su na krilima raspoloženih Fatosa Beqiraja i Stevana Jovetića u Podgorici razmontirali Armeniju i vratili se na drugo mjesto skupine E.

Slavila je Crna Gora s 4:1, golijadu je već u drugoj minuti otvorio bivši Dinamovac Beqiraj, nakon čega je atraktivnim golovima Jovetić podigao na uvjerljivih 4:0 (28., 54. i 82. minuta).

Počasni pogodak za Armeniju postigao je Korjan na dodavanje Mhitarjana u 89. minuti. Armenac je bio u zaleđu prilikom primanja lopte, no linijski sudac je to previdio, Crnogorci se neće previše žaliti.

Poljska je uvjerljivom predstavom u Varšavi svladala Rumunjsku s 3:1 i učvrstila prvo mjesto u skupini E. Poljaci su posve nadigrali Rumunje, na krilima sjajnog Roberta Lewandowskog došli su do 3:0 u 62. minuti.

Napadač Bayerna tako je u 11. uzastopnom kvalifikacijskoj utakmici postigao barem jedan gol za Poljsku, večerašnjim je hat-trickom dostigao Cristiana Ronalda na vrhu ljestvice strijelaca kvalifikacija, obojica su postigla po 11 golova.

Dvaput je Poljak bio precizan iz jedanaesterca, jedan je gol postigao glavom nakon ubačaja Zielinskog. Rumunji su dalekometnim golom Stancua smanjili na konačnih 3:1, bio je to prvi rumunjski gol nakon tri utakmice posta.

SKUPINA F

Litva - Slovačka 1:2

1. Engleska 14
2. Slovačka 12
3. Slovenija 11
4. Škotska 8
5. Litva 5
6. Malta 0

Slovaci su iskoristili remi Engleske u Škotskoj i pobjedom u gostima kod Litve došli na samo dva boda zaostatka za Gordim Albionom. Slovaci su do sva tri boda došli pobjedom 2:1 u Vilniusu.

Poveli su gosti nakon pola sata igre. Marek Hamšik lijepo je proigrao Weissa u srcu zbunjene obrane Litve, koji lagano zabija za vodstvo Slovaka.

Na 2:0 povisio je Hamšik u 58. minuti krasnim golom iz slobodnog udarca, počasni gol za Litavce zabio je Sernas, također iz slobodnog udarca.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!