Košarka

Panathinaikos skinuo Olympiakos s trona i osvojio naslov prvaka Grčke

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2017.
Panathinaikos skinuo Olympiakos s trona i osvojio naslov prvaka Grčke
Foto: EPA

Košarkaši Panathinaikosa novi su prvaci Grčke, u majstorici odigranoj u Pireju svladali su Olympiakos rezultatom 66:51 i nakon dvije godine skinuli najveće rivale s vrha...

Nakon dvije sezone Olympiakosa, košarkaši Panathinaikosa došli su do novog naslova prvaka Grčke. U odlučujućoj petoj utakmici svladali su u gostima najveće rivale rezultatom 66:51 i vratili se na tron najbolje momčadi lige.

Panathinaikos je zaostajao 2-1 u seriji, ali je dvjema odličnim utakmicama potpuno nadigrao Olympiakos, kojeg je ostavio gotovo bez šanse, i zasluženo uzeo svoju 35. titulu najbolje momčadi Grčke. S druge strane, momčad iz Pireja ostaje na brojci od 12 naslova.

Olympiakos je dobro započeo današnji dvoboj, dvjema tricama Vangelisa Mantzarisa i jednom Kostasa Papanikolaoua napravili su seriju 9:0 za vodstvo 11:3. Tek je nekoliko minuta trebalo gostima da se potpuno vrate u egal. Panathinaikos je nastavio s vrlo dobrom igrom i u drugoj četvrtini, ponovno su odlični bili Mike James i Nick Calathes. Sjajno odigranu drugu četvrtinu zaključili su s visokih 24:10 i na poluvrijeme otišli s devet koševa viška (36:27).

Nastavili su gosti gdje su stali u prvom poluvremenu i polako podebljavali prednost. Treću su četvrtinu otvorili serijom 11:0 za okruglih 20 razlike (47:27). Došao je domaćin na 11 koševa minusa, ali više od toga nije išlo. Dvije minute prije kraja utakmica je bila prekinuta zbog velike bakljade i bacanja predmeta u teren. Nakon podužeg prekida utakmica je završena.

Do pobjede ih je predvodio K.C. Rivers s 13 poena (2/3 za dva, 3/8 za tricu), dok je Nick Calathes dodao 12 koševa (3/6 za dva, 2/6 za tricu).

Jedini je dvoznamenkast kod domaćina bio Dimitris Agravanis s deset poena (1/2 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Grčka liga, finale:
Olympiakos - Panathinaikos 51:66 (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.06.2017. u 17:52
    Ko nije vidio nece vjerovati: Tri minute prije kraja - utakmica manje vise zavrsena, jer zaostatak prevelik i, jos vaznije, Oly bez zara - budale pale bakljade u gledalistu, bacaju ih kroz dvoranu, detonacije. Suci? Nista, igra se dalje. Policija? Nisam vidio da intervenira odmah na licu mjesta... [više na forumu]
    narada108