Tenis

Povratak Federera na Tour: "Nije me iznenadila Rafina dominacija"

Sportnet • ponedjeljak, 12.06.2017.
Povratak Federera na Tour: "Nije me iznenadila Rafina dominacija"

Nakon Pariza i sezone na zemlji, teniska elita seli na travu. Jedan od turnira na putu prema Wimbledonu počeo je danas u Stuttgartu susretima prvog kola, 39. Mercedes Cup.

Iz Stuttgarta: Zoran Horvat

U srijedu će se na teren vratiti i Roger Federer koji je nakon pobjede na Mastersu u Miamiju odlučio napraviti stanku te time preskočiti sezonu na zemlji. Svu pažnju posvetit će sezoni na travi, pa potom američkoj turneji. Jučer je odmah nakon dolaska u Stuttgart odradio trening s Tommyjem Haasom, a danas je održao konferenciju za novinare.

"Ovih deset tjedana pauze od mog zadnjeg nastupa u Miamiju su bili jako dugi. Pošto je plan dozirati turnire tijekom cijele godine, važno je naći balans između treninga, odmora i mečeva. Zato su takve pauze potrebne i jako važne. Poslije Miamija sam bio jako umoran i želja je bila prvo se malo odmoriti od svega. Ostalo mi je samo pet dana jer sam morao već natrag za Zürich, jer je "Match for Africa" protiv Andyja Murrayja bio već mjesecima ranije tako zakazan. Nakon toga sam počeo puno raditi na kondiciji, odradio drugi "Match for Africa" u Seattleu i vratio se treningu s pripremama za sezonu na travi. Dobro sam trenirao, imao puno dobrih sparing partnera i sve odradio bez ikakvih tjelesnih problema."

Roger Federer nije iznenađen pobjedom Rafaela Nadala u Parizu.

"Mislim da ni ja ne bih bio u stanju zaustaviti Rafaela Nadala u pohodu na desetu titulu u Parisu. Zasigurno ne jučer u finalu. Ja sam odmah nakon finala u Miamiju prognozirao da će s tom formom pomesti svoje protivnike na zemlji, što se sada na kraju i dogodilo. Nisam puno gledao mečeve u Parizu, tu i tamo pogledao rezultate, jer sam sam bio u fazi treninga te u slobodno vrijeme pokušao provesti što više vremena sa obitelji. Ali to što se dogodilo u Parizu me nije uopće iznenadilo."

"Moj veliki cilj je ove godine naravno Wimbledon. Prvo je bitno priviknuti se ponovno na travu, svaki teren je ipak malo drugačiji. Sezona na travi ipak je dosta kratka i jako intenzivna. Najveća promjena bi bila izaći van i cijelo vrijeme odigrati servis i volej. To neće biti moguće odigrati cijelo vrijeme. Mislim da sam opasniji ako nađem neku sredinu između igre na mreži i ofenzivne igre sa osnovne linije.", dodaje Federer.

Hrvatska će na ovom turniru imati dva predstavnika. Bit će to Mate Pavić (partner Oliver Marach) i Nikola Mektić (partner Brian Baker) u konkurenciji parova. Njihovi susreti prvog kola na rasporedu su sutra. 

ATP Stuttgart, prvo kolo:
Steve Johnson (SAD, 5) - Maximilian Marterer (Njemačka, WC) 3:6, 7:6(2), 6:4
Jan-Lennard Struff  (Njemačka) - Lukas Lacko (Slovačka, Q) 6:4, 7:6(3)
Yannick Hanfmann (Njemačka, Q) - Marton Fucsovics (Mađarska) 6:3, 7:5
Mischa Zverev (Njemačka, 6) - Malek Jaziri (Tunis) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2017. u 21:43
    Uvaženi gospodine Duje77 u pravu ste, porazio Federera 307. tenisac svijeta sa pozivnicom, koji je vec 2 godine u penziji i kome je najbitnije bilo odigrati ovakav meč ispred svoje obitelji ;)
    Obrisan korisnik
  • Duje7713.06.2017. u 15:30
    Uvažena gospođice Selena u pravu ste, pretpostavljam da je Nadala ove godine triput poklopio Federerov mladi dvojnik, nema druge.
    Duje77
  • Obrisan korisnik13.06.2017. u 13:19
    Mislim da godine nisu toliko problem koliko cinjenica da je Nadal u odličnoj formi trenutno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2017. u 09:11
    Federerov veliki cilj ove godine - Wimbledon bice teze ostvarljiv; ipak je on 5 godina stariji od Rafe ;)
    Obrisan korisnik