Nogomet

VIDEO: Argentinci u čudnoj formaciji pregazili Singapur, Francuska bolja od Engleske

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.06.2017.
VIDEO: Argentinci u čudnoj formaciji pregazili Singapur, Francuska bolja od Engleske
Foto: EPA

Ovaj utorak donio je i niz prijateljskih susreta, a najzvučniji dvoboj odigran je u Parizu gdje je Francuska ugostila i svladala Englesku...

Lionel Messi otišao je na godišnji odmor, a Argentina je odradila bez njega gostovanju u Singapuru. U prijateljskom dvoboju Sampaolijeva momčad lakoćom je slavila 6:0 održavši pravu lekciju Azijcima.

U dobrom svjetlu pokazali su se Alejandro Gomez i Leandro Paredes koji su debitirali i u debiju stigli do pogodaka. Znajući da od domaćina neće prijetiti nikakva opasnost, Sampaoli je eksperimentirao i susret odradio u formaciji 2-3-4-1, a koliko je Argentini s igračke strane koristio ovaj dvoboj, ostaje upitno. Potpuno neravnopravni Singapur teško je uopće dolazio i do lopte i Argentina je u prvom poluvremenu imala čak 84 posto posjeda lopte.

U prvom dijelu Argentina je došla do dva pogotka preko Federica Fazija i Joaquina Corree da bi u drugom dijelu uništila Singapur. Zabijali su Gomez, Paredes, Lucas Alario i Angel Di Maria. Treba istaknuti kako je Paredes u svom debiju prvi dodir s loptom u reprezentaciji Argentine iskoristio kao asistenciju za Gomeza i treći pogodak.

U dvoboju u Oslu Norveška i Švedska odigrali su baš prijateljski 1:1. Domaćin je bio nešto bolji protivnik, imao je i vodstvo do posljednjih deset minuta, ali Švedska se izvukla neporažena.

Norvežani su poveli u 44. minuti pogotkom Mohameda Elyounoussija koji je dobro iskoristio loše očišćenu loptu od strane švedske obrane i poslao je u mrežu. U 81. minuti Švedska je izjednačila preko Samuela Armenterosa.

Čileanci su u Cluj Napoci za samo 18 minuta došli do vodstva 2:0, ali na kraju su ipak izgubili 3:2. Rumunjska je došla do preokreta zahvaljujući i igraču više kojeg je imala u dobrom dijelu susreta.

Eduardo Vargas i Leonardo Valencia doveli su Čile vrlo rano do vodstva 2:0 da bi do odlaska na odmor Bogdan Stancu smanjio na 2:1. Neposredno nakon toga Gary Medel gubi živce i s trave udara Stancua te zarađuje isključenje.

U drugom dijelu Niculae Stanciu i Alexandru Baluta rade preokret i donose Rumunjima pobjedu.

Na stadionu Getafea Kolumbija je lakoćom svladala Kamerun s 4:0, a i ovdje je viđeno isključenje. Zaradio ga je Tambe u 47. minuti zbog udaranja bez lopte prije izvođenja kornera.

Kolumbija je već tada vodila s 2:0 golovima Jamesa Rodrigueza i Yerryja Mine. Mina je u drugom dijelu dodao još jedan, a točku na i stavio je Izquierdo.

Francuska je u Parizu zasluženo svladala Englesku 3:2. Dvoboj starih rivala ponudio je dobar nogomet i bolju igru Francuza iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Isključenje je zaradio u 47. minuti Raphael Varane zbog prekršaja na Deleu Alliju pri čemu su Francuzi kažnjeni i kaznenim udarcem.

Realizirao ga je Harry Kane i u tom trenutku poravnao na 2:2. Kane je zabio i prvi gol na susretu nakon čega su Francuzi preuzeli kontrolu nad susretom. Odigrali su dobro poluvrijeme i preko Umtitija i Sidibea stigli do preokreta.

U 78. minuti Francuska je osigurala zasluženu pobjedu pogotkom Ousmanea Dembelea nakon krasne akcije.

Prijateljske utakmice:
Singapur - Argentina 0:6
Južna Afrika - Zambija 1:2
Norveška - Švedska 1:1
Rumunjska - Čile 3:2
Kamerun - Kolumbija 0:4
Francuska - Engleska 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!