Tenis

Ivo Karlović pobjedom otvorio sezonu na travi, mladi Amerikanac bez šanse

Branimir Korać • četvrtak, 15.06.2017.
Ivo Karlović pobjedom otvorio sezonu na travi, mladi Amerikanac bez šanse
Foto: FaH

Samo 56 minuta trebalo je Ivi Karloviću za pobjedu u drugom kolu turnira u Hertogenboschu. Mladi Amerikanac Stefan Kozlov uhvatio je tek pet gemova...

19-godišnji Stefan Kozlov nije predstavljao posebnu prijetnju za Ivu Karlovića. Bivši finalist juniorskog Australian Opena i Wimbledona u ovom meču uhvatio je samo pet gemova i za manje od sat vremena priznao poraz.

Presudila je puno bolja Karlovićeva igra krajem prvog i početkom drugog seta kada je potpuno slomio otpor Kozlova i odjurio do pobjede 6:4, 6:1.

Dok je Karlović bio slobodan u prvom kolu, Kozlov je iznenadio Dustina Browna i svladao ga u tri seta. Inače u turnir je ušao s pozivnicom organizatora, prošao je jedno kolo i to je ono s čim može biti zadovoljan.

Ovdje se vrlo teško nosio s Karlovićevim servisima, hrvatski tenisač imao je gotovo 70 posto ubačaja prvog servisa i izgubio je samo tri poena nakon što je pogodio prvi servis. Kozlov u cijelom meču nije bio niti blizu nekoj break prilici i Karlović je imao jednostavan zadatak za početak sezone na travi.

Tek u desetom gemu prvog seta ukazala se prva prilika za break. Karlović je stigao do 0:40, nije iskoristio prve dvije šanse, ali je treću i uzeo je prvi set sa 6:4.

Izgubljeni set dosta je poremetio Kozlova koji gubi i prvih pet gemova drugog seta, Karlović tako osvaja u nizu čak sedam gemova i odnosi pobjedu 6:4, 6:1.

Nakon Kozlova igrat će protiv još jednog mladog igrača i to ili Thanasija Kokkinakisa ili Daniila Medvedeva koji tek trebaju odraditi svoj meč drugog kola.

ATP Hertogenbosch, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska, 3) - Stefan Kozlov (SAD, WC) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!