Tenis

Četvero Hrvata u polufinalu, Karloviću i Vekić pridružili se Konjuh i Čilić

Mihaela Bradovski • petak, 16.06.2017.
Četvero Hrvata u polufinalu, Karloviću i Vekić pridružili se Konjuh i Čilić
Foto: EPA

Nakon velike borbe koja je potrajala dva sata i 40 minuta, Ana Konjuh izborila je plasman u polufinale turnira u Hertogenboschu. Uz pet spašenih meč lopti svladala je Evgeniju Rodinu sa 6:3, 6:74), 7:6(10)...

Težak meč je iza Ane Konjuh u kojem je utrošeno puno energije i živaca. Ruskinja Evgenija Rodina imala je čak pet meč lopti tijekom tie-breaka trećeg seta, ali nije ih iskoristila dok je Konjuh svoju prvu odmah iskoristila.

Ruskinja je imala lakši posao u prva dva kola dok je Konjuh morala protiv Hogenkamp igrati tri seta. Rodina je s druge strane bez izgubljenog seta odradila posao i protiv Kato i protiv Lottner.

Prvi set pripao je Konjuh sa 6:3 uz jedan break i to u osmom gemu koji je potrajao dosta dugo, a hrvatska igračica iskoristila šestu break priliku. Nakon toga uslijedio je servis za set bez izgubljenog poena.

U nastavku meča Konjuh je bila ta koja je konstantno bila u zaostatku i morala se vraćati u igru. Od početka drugog seta Ruskinja je radila veliki pritisak na reternu i Konjuh se tri puta vraćala iz breaka zaostatka samo u tom razdoblju. Dobila je priliku u završnici drugog seta za dovršavanje posla, imala je 6:5 i servis za meč, ali nije ga iskoristila i nakon toga izgubila je drugi set u 13. igri sa 7:4.

Slična slika i u trećem setu. Ponovno je Konjuh imala tri puta break zaostatka i set je odlučen u tie-breaku. Rodina ima za čim žaliti, u 13. igri propustila je čak pet meč lopti prije nego je Konjuh povela s 11:10 i došla do svoje prve. Za razliku od Ruskinje, bila je učinkovitija i odmah ju je iskoristila te izborila prolaz u polufinale.

Meč je završila s deset as servisa i realizacijom break lopti 8/22 dok je Rodina imala osam dvostrukih servis pogrešaka i realizaciju break prilika 7/8.

I u polufinalu Konjuh igra protiv Ruskinje i to Natalije Vihljanceve, 74. igračice svijeta koja je u prva tri nastupa bila bolja od Lister, Petković i Arantxe Rus.

Na istom turniru, samo u muškoj konkurenciji, polufinale je dohvatio i Marin Čilić. On je u četvrtfinalu igrao protiv Kanađanina Vaseka Pospisila i slavio sa 6:3, 7:5.

Nakon glatko osvojenog prvog seta, Čilić si je zakomplicirao život u drugom gdje je Pospisil vodio s 5:2. Međutim prvi hrvatski reket nakon toga nanizao je pet gemova i preokretom stigao do pobjede.

Hrvatski tenis tako će sigurno imati finalistu ovog turnira jer Čilića u polufinalu očekuje dvoboj protiv Ive Karlovića.

WTA Hertogenbosch, četvrtfinale:
Ana Konjuh (Hrvatska, 5) - Evgenija Rodina (Rusija) 6:3, 6:7(4), 7:6(10)

ATP Hertogenbosch, četvrtfinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 1) - Vasek Pospisil (Kanada) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.06.2017. u 20:31
    za Aninu razinu slab mec sa njezine strane. Umor je bio vidljiv. Ali to je turnir, ponekad imas laksi, ponekad tezi zdrijeb. Ako hoce napredak, mora trpiti to. Rodina nije uopce bez veze igracica, samo je na kraju pukla pod pritiskom svih tih brejka i re-brejka, izg. mec lopti itd. Ana pod svaku... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik16.06.2017. u 18:12
    Steta da se ne susrecu u ATP finalu, jer obojica igraju dobro, ali bi Marin ipak trebao biti favorit danas; u svakom slucaju imamo hrvatskog finalistu ;)
    Obrisan korisnik