Tenis

Vihljanceva je bila prejaka, Ana Konjuh zaustavljena u polufinalu Hertogenboscha

Dario Dodić • subota, 17.06.2017.
Vihljanceva je bila prejaka, Ana Konjuh zaustavljena u polufinalu Hertogenboscha
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Hertogenboschu, u dva ju je seta svladala Ruskinja Natalia Vihljanceva...

Nakon sjajnog povratka u četvrtfinalu WTA turnira u Hertogenboschu Ana Konjuh nije ponovila isto i u polufinalu travnatog turnira u Nizozemskoj. Ruskinja Natalia Vihljanceva malo je toga ponudila Hrvatici koja je previše griješila da bi preko raspoložene 74. igračice svijeta došla do finala. U dva je seta sa 6:3, 7:5 slavila ruska tenisačica.

Previše neprisiljenih pogrešaka, neiskorišteni malobrojni pokloni Vihljanceve i slab prvi servis koštali su Anu Konjuh plasmana u finale Hertogenboscha. Prejaka je bila Ruskinja, ipak je pokazala za barem klasu više od sunarodnjakinje Rodine, koju je Ana svladala u četvrtfinalu u tri seta.

Za razliku od Konjuh Vihljanceva je iskoristila apsolutno sve što joj je Konjuh poklonila, posebno u ključnim trenucima, kada su u pitanju bile break-lopte, statistika kaže da je iskoristila tri od četiri prilike.

U prvom je setu Ruskinja dohvatila tek jednu break-loptu, ali i to je bilo dovoljno za osiguranje prednosti u setovima. U četvrtoj igri Vihljanceva oduzima servis Konjuh za 3:1. Imala je Hrvatica priliku odmah se vratiti u set, u najdužoj igri prvog seta došla je do dvije break-prilike, imala je 15:40, ali Ruskinja se spašava i sa 6:3 uzima set.

Kada je u trećoj igri drugog seta Vihljanceva ponovno došla do breaka protiv pete nositeljice turnira, činilo se da je priči kraj, ali u šestom gemu Ana glatko vraća break i zatim bez izgubljenog poena dolazi do vodstva 4:3. Pad koncentracije u 11. igri je presudio, Vihljanceva dolazi do 0:40, koristi drugu break-loptu, a zatim u idućem gemu drugom meč-loptom osigurava finale u Nizozemskoj.

Tamo će igrati protiv pobjednice ogleda Kontaveit - Curenko.

WTA Hertogenbosch, polufinale:
Natalia Vihljanceva (RUS) - Ana Konjuh (HRV, 5) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.06.2017. u 13:54
    Na Ani upda u uci jedan jako negativan stav bez obzira jel vodi ili gubi. Nije to dobro jer trebala bi biti sretna da igra na ovom nivou i veseliti se dobrim poenima a kad pogrijesi nabaciti pokerasku facu. Ovako samo pomaze protivnicama.
    interreg