Tenis

Jana Fett pobjedom otvorila nastup u kvalifikacijama u Birminghamu

Branimir Korać • subota, 17.06.2017.
Jana Fett pobjedom otvorila nastup u kvalifikacijama u Birminghamu

Hrvatska tenisačica Jana Fett svladala je Ukrajinku Dajanu Jastremsku u prvom kolu kvalifikacija turnira u Birminghamu i tako nastavila s dobrim nastupima iz Nottinghama...

17-godišnja Ukrajinka Dajana Jastremska bila je prva protivnica Jani Fett u kvalifikacijama turnira u Birminghamu, a Fett je upisala pobjedu 6:3, 6:4.

Jastremska je ove godine imala nekoliko zapaženih nastupa, u Istanbulu je došla do četvrtfinala u svom debiju na WTA Touru i to pobjedama protiv Andreje Petković i Anne Kalinskaje. Prošle godine igrala je finale juniorskog Wimbledona i Fett je morala biti oprezna u ovom meču.

U konačnici ipak je slavila i to zahvaljujući boljem završetku oba seta. U prvom setu igračice su rano razmijenile breakove, međutim nakon što je Jastremska povela s 3:2, Fett je nanizala četiri gema i uzela set sa 6:3.

U drugi set Jastremska ulazi bolje i otvara ga s 2:0, no Fett se ubrzo vraća te u desetom gemu na servisu Ukrajinke za ostanak u meču radi novi break i sa 6:4 prolazi u sljedeće kolo.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Mađarice Fanny Stollar, 209. igračice svijeta koja je bila bolja od Australke Lizette Cabrere.

WTA Birmingham, prvo kolo kvalifikacija:
Jana Fett (Hrvatska, 8) - Dajana Jastremska (Ukrajina) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!