Tenis

Karlović svladao Čilića u hrvatskom polufinalu u Hertogenboschu

Mihaela Bradovski • subota, 17.06.2017.
Karlović svladao Čilića u hrvatskom polufinalu u Hertogenboschu
Foto: EPA

Ivo Karlović i Marin Čilić odlučivali su o drugom sudioniku finala turnira u Hertogenboschu. Nakon gotovo tri sata borbe, Karlović je odnio pobjedu u tri seta...

Još jedan dvoboj Marina Čilića i Ive Karlovića završen je pobjedom starijeg Karlovića koji je slavio sa 7:6, 5:7, 7:6. Dva sata i 45 minuta trajala je velika borba u kojoj su obojica držali svoje servise i pružali malo prilika protivniku.

Međutim u ključnim trenucima Karlović je bio bolji, u oba tie-breaka bio je mirniji i na kraju zasluženo izborio prolaz u finale gdje će igrati protiv Gillesa Müllera.

Luksemburžanina odlično poznaje, prošle godine u finalu Newporta svladao ga je nakon teške bitke sa 6:7, 7:6, 7:6 u susretu u kojem je tie-break trećeg seta dobio 14:12.

U polufinalu Hertogenboscha Karlović je pogodio 29 as servisa, imao 74 posto ubačaja prvog servisa, Čilićev postotak bio je nešto niži, ali on je dopustio Karloviću samo dvije break lopte koje ovaj nije iskoristio. S druge strane Marin je jednu iskoristio od čak osam prilika i ta jedna donijela mu je drugi set.

U prvom setu Čilić je u tri gema propuštao break prilike, a nakon što ih nije iskoristio, morao je u tie-break gdje se Karlović bolje snašao i sa 7:4 uzeo set.

Te prve tri break lopte nisu bile vezane, Čilić je imao po jednu u gemu dok je u drugom setu kod 1:1 uspio doći do 15:40 i ozbiljnije zaprijetiti. Karlović se i tu izvukao, no kada je Marin drugi put stvorio istu prednost, ovaj put kod 5:5, nije se spasio. Čilić je napravio break i izborio treći set.

I on je donio veliku borbu u kojoj je Čilić u završnici seta prije tie-breaka spasio jednu meč loptu. Tako je izborio tie-break u kojem je Karlović apsolutno dominirao i sa 7:2 izborio ulazak u finale.

Velika pobjeda za Ivu Karlovića koji nastavlja pred kraj karijere pružati sjajne partije. Nastupi Karlovića i Čilića u Hertogenboschu svakako su dobar znak uoči Wimbledona.

ATP Hertogenbosch, polufinale:
Ivo Karlović (Hrvatska, 3) - Marin Čilić (Hrvatska, 1) 7:6(4), 5:7, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ludi_dabar18.06.2017. u 09:57
    Gledajuci ih , imao sam osjecaj da su na streljani . jeste da je bilo vruce ali , Cilic ima jakoo tanke zivce i zbog toga gubi zavrsnice..Ivetu kapa do poda , koncentriran , sto mu je u konacnici i donijelo pobjedu ..bravooo majstore
    ludi_dabar
  • Dar17.06.2017. u 23:34
    Koji kraj karijere? Igrat će Ivo još godinama.
    Dar
  • Obrisan korisnik17.06.2017. u 21:23
    'Dr. tie-break', savladaj jos Mullera i penjes se 3 mjesta na ATP-ljestvici! Idemo do krajaaaaaa ;)
    Obrisan korisnik