Tenis

16 aseva Donne Vekić za peto finale karijere, u drami svladana Lucie Šafarova

Mihaela Bradovski • subota, 17.06.2017.
16 aseva Donne Vekić za peto finale karijere, u drami svladana Lucie Šafarova
Foto: EPA

Donna Vekić nakon dva sata i 50 minuta borbe prošla je u finale turnira u Nottinghamu. U polufinalu za protivnicu je imala Lucie Šafarovu, petu nositeljicu, a Donna je slavila sa 7:6, 3:6, 7:6...

Drugi put u karijeri Donna Vekić prošla je u finale nekog turnira na travnatoj podlozi. 2013. godine igrala je u finalu Birminghama gdje ju je svladala Daniela Hantuchova, a sada je stigla do finala u Nottinghamu pobjedom protiv Lucie Šafarove.

Bio je to očekivano težak meč, dva sata i 50 minuta trebala su Vekić za pobjedu protiv Čehinje koja se uporno vraćala u meč i odbijala se predati. Pobjeda protiv Šafarove na ovoj podlozi u ovoj fazi turnira nije mala stvar, ipak je riječ o igračici koja je igrala polufinale Wimbledona i više puta dolazila do četvrtog kola.

Međutim Vekić je odigrala odličan meč, potvrdila da je ona duboka kriza iza nje i da ove godine ipak igra znatno bolji tenis nego skromne prošle.

Prvi set uzela je nakon što se vraćala iz neugodne situacije, imala je Šafarova servis za set kod 5:4, ali Donna se spasila i zatim sa 7:5 u tie-breaku stigla do prednosti.

U drugom setu nije imala nikakve šanse. Šafarova je to razdoblje odradila odlično, u četvrtom gemu napravila break i do kraja seta nije ga ispuštala. Imala je priliku čak i povećati prednost, no Donna je spasila 0:40 kod 4:1.

Odluka je pala u trećem setu gdje se Vekić posve približila ulasku u finale kada je stigla do breaka kod 4:3, ali na servisu za meč ruka je zadrhtala i Šafarova se vratila. U tie-breaku ipak Donna dovršava posao i sa 7:4 prolazi u finale.

U konačnici 16 aseva i deset dvostrukih servis pogrešaka za prolaz u finale gdje će igrati protiv domaće igračice Johanne Konte, svakako najteže protivnice u Nottinghamu.

WTA Nottingham, polufinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Lucie Šafarova (Češka, 5) 7:6(5), 3:6, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg18.06.2017. u 08:20
    jako dugo... ova pobijeda je posebno vrijedna jer je bio jako gust mec... inace ili glatko pobijedi ili glatko izgubi..
    interreg
  • narada10818.06.2017. u 01:04
    cetiri pobjede u nizu, toga nije dugo bilo kod Donne.
    narada108
  • bboyshr17.06.2017. u 23:23
    wow
    bboyshr