Tenis

Jana Fett na korak do plasmana u glavni ždrijeb turnira u Birminghamu

Branimir Korać • nedjelja, 18.06.2017.
Jana Fett na korak do plasmana u glavni ždrijeb turnira u Birminghamu

Jana Fett upisala je i drugu pobjedu u kvalifikacijama turnira u Birminghamu. Nakon što je svladala u prvom kolu Dajanu Jastremsku, bila je bolja i od Mađarice Fanny Stollar...

Kao i u kvalifikacijama Roland Garrosa prije nešto manje od mjesec dana, Jana Fett svladala je Fanny Stollar u dva seta. Mađarica je ovaj put uzela samo četiri gema i Fett je bez problema došla do finala kvalifikacija.

Stollar je u Hertogenboschu prošli tjedan u kvalifikacijama zapela već na startu protiv Tajlanđanke Wongteanchai dok je Fett uspješno prošla kvalifikacije u Nottinghamu gdje je ubilježila i jednu pobjedu u glavnom ždrijebu.

Slijedom svega toga hrvatska tenisačica kao favorit ušla je u ovaj dvoboj i vrlo brzo na terenu to i potvrdila. Za pobjedu je trebala samo sat vremena i sa 6:3, 6:1 prošla je u finale kvalifikacija.

Samo jednom u cijelom meču Stollar je zaprijetila na servisu Fett i to u drugom setu kada je i dšla do jedinog breaka za smanjenje na 2:1. Bio joj je to ujedno i jedini osvojeni gem u cijelom setu, Fett je nakon toga rutinski dovršila posao.

U cijelom meču Stollar je imala samo sedam poena na reternu, a Fett je osvojila sve poene nakon što je pogodila prvi servis.

Treće kolo kvalifikacija donosi joj dvoboj protiv druge nositeljice Camile Giorgi, 105. igračice svijeta koja u prva dva meča protiv Appleton i Min nije izgubila nijedan set.

WTA Birmingham, drugo kolo kvalifikacija:
Jana Fett (Hrvatska, 8) - Fanny Stollar (Mađarska) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!