Tenis

Lucas Pouille do treće titule u karijeri, prve na travnatoj podlozi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.06.2017.
Lucas Pouille do treće titule u karijeri, prve na travnatoj podlozi

Francuz Lucas Pouille pobjednik je ATP turnira igranog u Stuttgartu gdje je u finalu svladao poslije velike borbe Feliciana Lopeza u tri seta. Pouilleu je ovo treća titula u karijeri i druga ove godine...

Nakon ispadanja Rogera Federera, Grigora Dimitrova i Tomaša Berdycha, otvorio se put prema ukupnoj pobjedi Lucasu Pouilleu. Francuz igra dobro na svim podlogama, a pokazuje to i činjenica da je sve tri titule u karijeri osvojio na različitim podlogama.

Prošle godine slavio je u Metzu u dvorani na brzoj podlozi, zatim je ove godine osvojio turnir u Budimpešti na zemlji i u konačnici sada je slavio u Stuttgartu na travi.

Do pobjede u Stuttgartu stigao je nakon što je u finalu svladao Španjolca Feliciana Lopeza, igrača koji se specijalizirao za travnatu podlogu. Lopez se nije mogao pohvaliti nekom sjajnom formom ove godine, ali prelaskom na travu i on je zaigrao bolje i došao do finala.

Pouille je meč usmjerio na svoju stranu osvajanjem drugog seta u kojem je Lopez u dva gema propustio po dvije break prilike, a onda u tie-breaku izgubio sa 7:5.

Sredinom trećeg seta Pouille je stigao do svog jedinog breaka u meču, dovoljnog za pobjedu 3:6, 7:6, 6:4. Inače obojica su imali dosta težak put do finala i svaki je tek po jednom slavio u dva seta. U svim ostalim susretima morali su igrati tri seta.

U konkurenciji parova Mate Pavić i Oliver Marach nisu uspjeli svladati snažnu kombinaciju Jamie Murray/Bruno Soares, poraženi su sa 6:7(4), 7:5, 10:5.

ATP Stuttgart, finale:
Lucas Pouille (Francuska, 4) - Feliciano Lopez (Španjolska) 3:6, 7:6(5), 6:4

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!