Nogomet

VIDEO: Meksiko dva puta sustigao zaostatak i uzeo bod protiv Portugala

Petar Jenjić • nedjelja, 18.06.2017.
VIDEO: Meksiko dva puta sustigao zaostatak i uzeo bod protiv Portugala
Foto: EPA

Portugal i Meksiko odigrali su drugu utakmicu prvoga kola skupine A na Kupu konfederacija koji se održava u Rusiji. U vrlo zanimljivoj utakmici europski prvaci dva puta su vodili, ali je Meksiko dva puta sustizao zaostatak i u konačnici došao do boda...

Nakon jučerašnje glatke pobjede Rusije protiv Novog Zelanda, pred nama je bio i drugi dvoboj skupine A između Portugala i Meksika. Susret je završio rezultatom 2:2, apsolutno zasluženom pobjedom bodova dviju momčadi koje su odigrale vrlo dobru utakmicu.

Obje će reprezentacije prolazak u sljedeću fazu natjecanja tražiti upravo protiv domaćina Rusije koji je u prvoj utakmici pokazao puno više od Novog Zelanda.

Naporno meksičko ljeto počelo je još 27. svibnja u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske, a na otvaranju današnjeg dvoboja pokazali su se kao kudikamo konkretnija momčad i lakše dolazili pred vrata Ruija Patricija. No, do pogotka je prije došao Portugal, Cristiano Ronaldo je lijepo pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio gredu, lopta se odbila do Pepea koji šalje loptu u mrežu. Ipak, gol je poništen jer je video analiza pokazala kako su igrači Portugala bili u zaleđu.

Nakon 34 minute igre europski prvaci su došli do vodstva, veliki dio posla napravio je Ronaldo, proigrao Ricardu Quaresmi koji je prevario Guillerma Ochou i poentirao u prazan gol.

Meksikanci su se nakon primljenog pogotka otvorili i samo osam minuta kasnije izjednačili rezultat. Carlos Vela se našao u ulozi asistenta, a Chicharito je sjajnim udarcem glavom matirao vratara Portugala.

Nastavak susreta nije ponudio previše uzbuđenja. Meksiko je imao nešto više lopte u nogama, bio otvoreniji prema naprijed, ali nije dolazio do šansi za vodstvo.

Na prvi udarac u okvir čekali smo sve do 80. minute i pokušaja Quaresme čiji je udarac bez većih problema obranio meksički vratar. Ipak, nekoliko minuta kasnije nije mogao ništa kada je udarac Cedrica branič Meksika nespretno skrenuo u vlastitu mrežu.

Kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu, Meksiko je izjednačio u samoj završnici, mrežu je glavom zatresao Hector Moreno i donio bod svojoj momčadi.

Kup konfederacija, prvo kolo:
Portugal - Meksiko 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!