Rukomet

Španjolci i Nizozemke obranili europski juniorski naslov u rukometu na pijesku

Sportnet • ponedjeljak, 19.06.2017.
Španjolci i Nizozemke obranili europski juniorski naslov u rukometu na pijesku

Osvajači Europskog juniorskog prvenstva su reprezentacije Nizozemske u ženskoj i Španjolske u muškoj konkurenciji. Brončane medalje u obje kategorije su osvojile njemačke reprezentacije.

Igrači Hrvatske su zauzeli peto mjesto na europskoj smotri pobjedivši momčad Italije s 2:0 u setovima (26:25, 27:24). Ukupno su ostvarili šest pobjeda i jedan poraz u sedam odigranih utakmica. „Svi su nas očekivali među tri najbolje momčadi, ali zadovoljni smo što smo Prvenstvo završili s pobjedom. Skupili smo iskustvo i nadamo se najboljem plasmanu na sljedećem natjecanju“, rekao je kapetan reprezentacije Krešimir Obratov.

Hrvatske juniorke su u posljednjoj utakmici na Prvenstvu poražene od reprezentacije Ukrajine s 2:0 u setovima (20:13, 16:13), a ukupno su zauzele deseto mjesto. „Mogle smo bolje odigrati ovo natjecanje, nismo imale sreće u nekim utakmicama, ali što je tu je, bit će bolje sljedeće godine“, poručila je hrvatska reprezentativka Ana Malec.

Djevojkama je ovaj EURO poslužio kao uvertira za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se održava u srpnju, na Mauricijusu. Juniorka Anja Vida Lukšić vjeruje u dobar nastup na svjetskoj smotri: „Dio ekipe neće moći s nama jer imaju pripreme za dvoranski rukomet, ali vjerujemo da ćemo nadomjestiti njihov izostanak. Mauricijus je odlična i zanimljiva lokacija tako da jedva čekamo da počne natjecanje i nadamo se da možemo biti bolje nego na ovom EURU“.

Članovi najbolje momčadi na europskoj smotri su španjolski golman Guillermo Garcia-Cabans Carques, najbolji strijelac je igrač Rusije Vet Chan Suan s ukupno postignutih 112 poena, dok je najkorisniji igrač Nijemac Emil Paulik. Momčad Srbije je osvojila nagradu za Fair Play.

U ženskoj konkurenciji, Nizozemka Lynn Kessler je proglašena najkorisnijom igračicom, Rumunjka Diana Cristina Ciuca je najbolja golmanica Prvenstva, a nagradu za najefikasniju igračicu je osvojila Anna Diablo, ukrajinska igračica s postignutih 107 poena. Ženska reprezentacija Poljske je osvojila nagradu za Fair play.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!