Vodeni sportovi

Hrvatska bolja i od Rusije, domaćin bez ikakve šanse

Sportnet, HINA • srijeda, 21.06.2017.
Hrvatska bolja i od Rusije, domaćin bez ikakve šanse
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u susretu je 2. kola skupine B završnog turnira Svjetske lige ostvarila i drugu pobjedu svladavši u Ruzi domaću Rusiju sa 12-7 (3-1, 2-2, 5-1, 2-3).

Hrvatski su vaterpolisti opravdali ulogu favorita i vrlo rano riješili pitanje pobjednika i praktički osigurali prvo mjesto u skupini. Treću četvrtini izabranici Ivice Tucka dobili su sa 5-1 i tako ostvarili nenadoknadivu prednost od 10-4 uoči posljednjih osam minuta.

S četiri postignuta pogotka najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Antonio Petković, dok su Maro Joković, Ante Vukičević i Anđelo Šetka dodali po dva gola.

Hrvatska će u četvrtak u posljednjem susretu u skupini igrati protiv Australije (15 sati).

"Utakmica koja je bila jako fizički zahtjevna, no kontrolirali smo je od samog početka. Još nekoliko stvari imamo za popraviti u obrani, ali možemo biti jako zadovoljni. Igrali smo protiv izmijenjene Rusije koja ima nova taktička i kadrovska rješenja, ali mislim da smo u svakom segmentu dali svoj maksimum i ovo je bila jedna itekako zaslužena pobjeda", prokomentirao je Maro Joković.

RUSIJA: Kornejev, Lazarev 2, Vasiljev 1, Derevjankin 1, Bugajčuk, Ašajev, Merkulov 1, Nagajev 1, Sučkov, Holod, Lisunov 1, Šepeljev, Ivanov.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Petković 4, Lončar 1, Joković 2, Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje, Fatović, Krapić 1, Šetka 2, Garcia, Marcelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!