Rukomet

Stopostotan učinak hrvatskih reprezentacija drugog dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku

Sportnet • srijeda, 21.06.2017.
Stopostotan učinak hrvatskih reprezentacija drugog dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku

Drugog dana Europskog prvenstva, hrvatske seniorke su odigrale fantastične dvije utakmice protiv Španjolske i Švicarske, dok su seniori nastupili jedan put, u utakmici protiv Švicarske. Hrvatski predstavnici su u obje konkurencije upisali sve pobjede.

Seniorke su u prvoj današnjoj utakmici pobijedile aktualne svjetske prvakinje, reprezentaciju Španjolske nakon raspucavanja (30:16, 15:16, 7:4). O neizvjesnoj i napetoj utakmici do samog kraja, hrvatska igračica Lucija Kelava je rekla: „Prvi set smo odigrale odlično, bilo je predobro. Drugi set malo slabiji, ipak smo igrale protiv svjetskih prvakinja. Pamtit ću ovu pobjedu do kraja života“.

Do novih bodova na Prvenstvu, djevojke su došle u drugoj utakmici. Pod vodstvom izbornice Ive Kanjugović bile su bolje od švicarske reprezentacije s 2:0 u setovima (23:16, 14:9). Veliki doprinos ovoj pobjedi, dalo je prethodno slavlje nad Španjolkama koje je hrvatskim igračicama podignulo samopouzdanje.

Nakon jučerašnje tri utakmice, seniori su u današnjem rasporedu odigrali jednu utakmicu potiv Švicarske (24:21, 29:20). Pobjedom nad Švicarskom, upisali su nove bodove u grupnoj fazi natjecanja te uvjerljivo drže prvo mjesto u skupini B. „Jučerašnji dan nas je malo izmorio, a danas je uvjetno rečeno, malo lakši dan. Švicarski golman je bio odličan, obranio je par naših zicera i dobio krila, a nama se uvukla nervoza. Na kraju, mislim da smo zasluženo slavili“, rekao je hrvatski reprezentativac Matej Semren.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, otkazane su utakmice koje su se prema rasporedu natjecanja trebale odigrati u 17 i 18 sati te su prebačene za sutra, 22. lipnja. Utakmica hrvatskih seniorki protiv reprezentacije Grčke koja je bila na rasporedu za danas, odigrat će se sutra u 11 sati. Seniori će odmjeriti snage s Norveškom u 13 sati, dok je susret s Ukrajinom na rasporedu sutra u 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!